Bělobrádek: Homosexuálové nejsou ti diskriminovaní, jsou to rodiny

10.08.2011 14:23

Homosexuálové nejsou v Česku diskriminováni, rodiny ale ano, hlásá KDU-ČSL. Proto kritizuje média, že se natolik věnují kauze okolo festivalu Prague Pride. Rozděluje podle něj politickou scénu i společnost, což by ale spíš měly problémy mladých rodin.

Bělobrádek: Homosexuálové nejsou ti diskriminovaní, jsou to rodiny

„Česká společnost je všeobecně ke gayům a lesbám velmi tolerantní. Z tohoto pohledu je vlastně docela případné, že se Festival tolerance koná právě v Praze. Jenže potravou médií je konflikt. A tak redaktoři dali prostor několika lidem s extrémními názory a přispěli tak k rozdmýchání nesmyslných vášní," říká předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

Podle něj by se nemělo festivalu Prague Pride věnovat tolik pozornosti, také tváří v tvář násilí v Anglii varuje před vlnou emocí, kterou akce u lidí vyvolává. Čemu by se politici i média měli věnovat, jsou podle Bělobrádka spíše problémy mladých rodin, protože ty jsou na rozdíl od homosexuálů v ČR diskriminovány.

„Ve sporech přitom už dávno nejde o práva homosexuálů, ale o sbírání politických bodů. Stranou pozornosti přitom zůstává to, co by mělo být v hledáčku politiků především - diskriminace rodin," vysvětluje Bělobrádek. Pořadatelé Prague Pride přitom odmítají, že by se akce měla spojovat s nějakými politickými subjekty. Přesto už ČSSD nebo třeba zelení ohlásili, že se budou průvodu účastnit.

Související:
Cizí státy se nemají plést do našich věcí, souhlasí politici s Klausem
Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

„Deset procent žen nemá ani jedno dítě a mezi bezdětnými ženami je třicet procent českých vysokoškolaček. Do pěti let se rozpadá polovina manželství," vypočítává zase místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Pochod, který má na tuto alarmující situaci upozornit, by zůstal stranou zájmu médií, kdyby se nekonal ve stejný den jako pochod gayů a lesbiček," kritizuje Jurečka laxnost médií a připomíná, že v ten samý den se bude konat i Pochod pro rodinu.

„Hlas příznivců i odpůrců homosexuálů je slyšet dostatečně. Hlas českých rodin nikoliv. Proto jsem převzal záštitu nad Pochodem pro rodinu. Není zaměřen proti homosexuálům, ale má upřít pozornost tam, kde je skutečný problém," obhajuje tuto akci Bělobrádek. Konat se bude v sobotu 13. srpna v Praze.

Čtěte více:

  • Nakládačka za gaye. Čtěte, co si ODS myslí o svém primátorovi
  • Bátora napsal Eisenovi. Nesouhlasí s jeho podporou pochodu gayů
  • Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

    znásilnění

    Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

    8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

    Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…