Člen Úsvitu shrnuje volby: Nic moc, ale i tak dobré

12.10.2014 23:16

Hnutí Úsvit přímé demokracie získalo v komunálních volbách z celkového počtu 101 kandidátních listin napříč celou republikou celkem 65 mandátů. K hodnocení tohoto výsledku se vyjádřil jeden z nových zastupitelů, Radek Rozvoral.

Člen Úsvitu shrnuje volby: Nic moc, ale i tak dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

"V našem Středočeském kraji jsme z deseti kandidátek získali šest zastupitelů. Důvěru od voličů dostali Lenka Szabóová a Monika Kocourková v Chrášťanech u Českého Brodu, Josef Jech a Tomáš Libich v Úžicích u Kralup nad Vltavou, Monika Mezerová ve Zbraslavicích v okrese Kutná Hora a Mgr. Michaela Vrabcová v Bakově nad Jizerou. Sedmý středočeský zastupitelský mandát jsem získal já sám a to jako samostatný nezávislý kandidát v obci Všechlapy, okres Nymburk," píše Rozvoral.

Podle něj jde sice o slabý výsledek, "ale kdo před 15-ti měsících věděl o Úsvitu? Nikdo, jelikož právě před touto dobou naše hnutí, které jako jediné ze všech politických stran má nějakou vizi, vzniklo. Vize přímé demokracie s odvolatelností a hmotnou, trestní a osobní odpovědností všech politiků začíná občany pomalu oslovovat a my všichni, kteří jsme o změně sytému přesvědčeni, uděláme maximum proto, aby se v budoucnu naplnila," dodal.

Podobné přesvědčení má také předseda Úsvitu Tomio Okamura. Jak řekl, hnutí získalo nové zastupitele, což byl cíl. Blíže se Okamura nevyjádřil. "Chci poděkovat za vaši důvěru, ale i kritiku, která posiluje. Velice si toho vážím a je to důvod pokračovat v práci s ještě větší intenzitou. Díky patří také všem našim kandidátům, zastupitelům a týmu, který udělal maximum. Nic není "rychle a náhle" a jednoduché věci většinou netrvají dlouho. Je to „běh na dlouhou trať“ a věřím, že se nám to bude víc a víc dařit," dodal pro ParlamentníListy.cz lídr pražské kandidátky, poslanec Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …