Eurotajemník Chmelař odchází od Babiše. Měl ho naštvat lobbováním za ČSSD

20.09.2018 18:26

Není to tak dávno, co z postu tajemníka pro evropské záležitosti odcházel Tomáš Prouza. Nahrazoval ho tehdy manžel současné ministryně práce Jany Maláčové (ČSSD) Aleš Chmelař. Podle informací deníku Právo teď odchází z postu tajemníka i Chmelař. Údajně kvůli neshodám s premiérem Andrejem Babišem.

Eurotajemník Chmelař odchází od Babiše. Měl ho naštvat lobbováním za ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Aleš Chmelař se podle všeho rozloučí s pozicí tajemníka pro evropské záležitosti. Přejde na Ministerstvo zahraničních věcí, kde bude působit jako nový náměstek. Babiš odchodu Chmelaře lituje, protože expertů na evropskou politiku jsme neměli nikdy mnoho a každý zkušený úředník se hodí.

Podle informací deníku Právo však Chmelař ze svého postu odchází i kvůli neshodám se šéfem hnutí ANO. Chmelař měl údajně příliš důrazně prosazovat zájmy ČSSD. „Premiér o výměně Chmelaře začal uvažovat už během léta, rozhodl se ale až na konci srpna po návštěvě Itálie a Malty. Tam ho Chmelař doprovázel a během ní měl údajně u Babiše lobbovat za zájmy ČSSD, což předsedu vlády naštvalo, napsal k tomu deník.

Babiš má v plánu Úřad vlády razantně proměnit. Pod svá křídla si vezme dozor nad drogovou problematikou, korupcí, nebo přesněji řečeno, bojem s korupcí. Hodlá prý šetřit a zeefektivnit některé procesy na Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …