Hašek má soka. ODS do boje o hejtmana nasadila šéfa úřadu

17.10.2011 22:36

Regionální sněm ODS Jihomoravského kraje zvolil v pondělí lídra kandidátky pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje v roce 2012, kterým se stal Jiří Crha, dlouholetý ředitel Krajského úřadu Jihomoravského kraje a nynější místostarosta města Blansko. ParlamentníListy.cz o volbě informoval regionální manažer Michal Pátek.

Hašek má soka. ODS do boje o hejtmana nasadila šéfa úřadu
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Občanští demokraté tak představují, jako první z politických stran, svého kandidáta na hejtmana Jihomoravského kraje.

"Máme velkou výhodu, že máme lídra s životními zkušenostmi, který ví co je to pracovat. Člověka, který má jak životní zkušenosti, tak zkušenosti s politikou. Člověka, který chce žít a být na jižní Moravě a starat se o její rozvoj. Jiří Crha je člověk, který chce být mezi námi a nebude se rozptylovat sezením na dalších židlích v Praze v Poslanecké Sněmovně či Senátu. Máme lídra, jehož prioritou je jižní Morava. Jiří Crha nebere post hejtmana jako prostředek pro budování své kariéry a osud jihomoravanů mu není lhostejný. V tomto se bude zásadně lišit od některých konkurenčních kandidátů. Jiří Crha je srdcem i myslí jihomoravák", sdělil na tiskové konferenci občanských demokratů předseda jihomoravské ODS Jiří Kadrnka.

"Udělám vše pro co nejlepší volební výsledek ODS. Naší ambicí je krajské volby vyhrát a podílet se na řízení kraje a zejména zlepšit spolupráci se všemi obcemi kraje", uvedl lídr kandidátky ODS Crha.

Ten také oznámil, že ODS ihned začne sestavovat programové týmy, do nichž pozve i nečleny ODS, respektované odborníky dané oblasti. Dále sdělil, že tyto týmy budou postupně představovány veřejnosti. Prvním programovým tématem je oblast neziskového sektoru.


Encyklopedicky:

Jihomoravský kraj (do 30. května 2001 Brněnský kraj) zaujímá jižní a část střední Moravy; výjimkou je osada Jobova Lhota (dnes součást obce Kněževes), která tvoří historickou součást Čech, respektive i území Valticka a tzv. Dyjský trojúhelník (do roku 1920 součásti Dolního Rakouska). Na západě má kratičký úsek společné hranice s Jihočeským krajem, na severozápadě sousedí s krajem Vysočina, na severu s Pardubickým krajem, na severovýchodě s Olomouckým krajem a na východě se Zlínským krajem. Na jihovýchodě hraničí se slovenskými kraji Trenčínským a Trnavským; na jihu hraničí s rakouskou spolkovou zemí Dolní Rakousko (Niederösterreich). Sídlem kraje je Brno, bývalé moravské zemské hlavní město.

Ke kraji:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…