Jandák: Prosakují informace, že příští rok může padnou vláda. Volte dobře

24.12.2011 13:57

Exministr kultury, poslanec za ČSSD a herec Vítězslav Jandák čeká, že letošní Vánoce budou o něco jiné, než ty předchozí. V jeho rodině očekávají velkou událost. Právě v období okolo Štědrého dne má jeho dcera přivést na svět miminko. Otcem je její manžel, bankéř Jiří, kterého si letos vzala.

Jandák: Prosakují informace, že příští rok může padnou vláda. Volte dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

U Jandáků jsou proto jako na trní, kdy se to narodí. “Byli bychom třeba rádi na srubu v jižních Čechách, ale jsme v Praze. Klára má rodit každým dnem, nemocnici máme skoro za rohem, takže čekáme. Ani ne tak na Ježíška, jako na malého “Jandáka“,“ řekl pro ParlamentníListy.cz exkluzivně budoucí pyšný dědeček Vítězslav Jandák.

“Žena uklízela, pekla, vařila, bude smažit, máme stromeček, nějaké dárky, ale nepotrpíme si na velkolepé dary, to u nás nikdy nebylo zvykem. Spíš jsou pro nás Vánoce časem setkání naší poměrně velké rodiny a chvíle klidu a pohody. Letos je to částečně “narušeno“ tím čekáním, co bude a kdy to bude,“ řekl Jandák, který neví, jestli syna jeho dcera přivede takzvaně přímo pod stromeček, nebo na Hod Boží či na Štěpána.

“Až to přijde, přijde. Hlavně, aby to proběhlo hladce, bez komplikací, a aby miminko bylo zdravé. Nic jiného si nepřeju. Do Nového roku přeju sobě a všem lidem v této zemi hlavně zdraví, protože bez toho nic není, kousek toho štěstí, hodně lásky. A protože ten rok 2012 bude díky této vládě pro mnoho lidí asi hodně krutý, tak jim přeji hodně sil a pevné nervy. A vzkazuju jim, je to jen a jen na nich, koho si zvolili a případně zvolí,“ podotkl herec a politik Vítězslav Jandák pro ParlamentníListy.cz.

V roce 2012 může prý padnout vláda

Protože na veřejnost prosakují informace, že by právě rok 2012 nemusel být volebním jen po stránce krajské, ale i parlamentní, poslanec dodává. “Pokud by to nastalo, vláda by třeba padla a byly by i volby do sněmovny, ať lidi dobře přemýšlí, koho volí a co jim to dá. Myslím, že teď se řada z nich hodně sekla a teď na to nestačí koukat,“ dodal Jandák.

K minulým dnům souvisejícím s tryznou za Václava Havla se nechtěl příliš vracet.

“Odešel člověk, který byl bezesporu velkou osobností své doby. Je jistě dobré, že tato země mu vzdala jako bývalému prezidentovi hold a uctila jeho památku, ale v určitých chvílích mi to opravdu připomínalo až zbytečnou davovou hysterii, o kterou by snad ani on nestál,“ dodal Jandák, který se netají tím, že současný prezident Klaus je mu v mnoha ohledech bližší, než byl jeho předchůdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…