Jandák nechodí na hlasování. Ty zákony prý stejně stojí za ho*no

30.12.2011 6:36

Poslanec ČSSD a stínový ministr kultury Vítězslav Jandák letos neprožívá zrovna bezproblémové Vánoce. Těší se na prvního vnoučka, kterého má jeho dcera, jež má rizikové těhotenství a zlomenou nohu, už porodit. Některými médii byl napaden jako líný poslanec nehlasující v parlamentu. A to není vše, bojí se také o osud občanů tohoto státu, protože jejich životní náklady brzy výrazně vzrostou.

Jandák nechodí na hlasování. Ty zákony prý stejně stojí za ho*no
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

Jandák už měl být dědečkem. Věří, že jeho dceru k porodu vyprovokuje to, že jej bulvár označil za největšího ulejváka mezi poslanci. Sám však odmítá, že by byl ve sněmovně nějakým ulejvákem. A pro to má i důkazy.

O blbostech nehlasuji

Pro to, že nehlasuje o zákonech, má Jandák své osobní důvody. „Bohužel většinou jsou ty zákony tak blbé, že nemá cenu hlasovat ani pro, ani proti. Ta stupidita návrhů člověka uráží. Takže to, že se nezúčastňuji hlasování, je takový způsob mého osobního vzdoru. Prostě se tady spojily dvě věci-hlasování a docházka. Moji docházku si lze zkontrolovat a zjistit, že jsem ve sněmovně přítomen. Navíc lidé vidí, že se dost často zapojuji do diskuze,“ argumentuje pro ParlamentníListy.cz Jandák.

„Mně navíc už mnoho lidí řeklo, že můj přístup k hlasování chápou. Doslova se vyjádřili, že ty zákony stojí za hovno, tak nemá cenu o nich hlasovat. A hlasovat proti nemá vůbec žádný význam, protože trojkoalice si je stejně schválí. Uvidíme, jak budou nezaměstnaní volit v budoucnu třeba TOP 09. Věřím, že lidé konečně procitnou a nebudou číst billboardy, ale volební programy,“ vyznává se politik.

Vláda nespokojenost neustojí

Příští rok bude podle poslance za Jindřichův Hradec nelehký. „Mám od mnoha lidí signály, že se bojí. Ty nesmyslné vládní škrty se dotýkají všech, ale i samotné bezpečnosti a životů lidí. Před pár dny jsem mluvil s hasiči v Mirochově, mají tam stříkačku z roku 1967,“ komentuje pro ParlamentníListy.cz smutně Jandák.

Podle poslance dojde však velmi brzo ke změně. „Vydali jsme se cestou Řecka. Škrty jsou k ničemu, lidé musí víc vydělávat, aby víc utráceli. Je třeba dát podnikatelskému stavu jistotu, pevná pravidla hry alespoň na čtyři roky. Bez toho pochopitelně poroste nezaměstnanost. Já myslím, že v únoru, či březnu lidé pocítí, že nemají na složenky a budou tak naštvaní, že to vláda neustojí,“ předpovídá bývalý herec.

SLEDUJEME: Vládní reformy

Pohřeb Havla lidi nespojil, byla to show

Úmrtí Václava Havla národ podle poslance Jandáka nijak nespojilo. „To bych určitě neřekl, ani bych tady nemluvil o národu. Ač jsem si Václava Havla velmi vážil, byla to mediální show, která lidi spojila. Rozhodně to nebylo něco jako v roce 1969 nebo 1989,“ mysli si Jandák.

TÉMA: Skon Václava Havla

Bývalý a dnes stínový ministr kultury za ČSSD je zvědav, jak se předvede nová ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09). „Samozřejmě bych viděl nejraději, kdybychom měli ministerstvo kultury pod palcem my. Nicméně paní Hanáková jako poslankyně měla ve sněmovním výboru velmi rozumné názory a v mnohém jsme se shodli. Například se stavěla proti spojení Státní opery a Národního divadla. Tak uvidíme, jak bude vystupovat. Pevně věřím, že bude lepší než Jiří Besser,“ říká pro ParlamentníListy.cz sociálně-demokratický poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…