Lidé v Jindřichově Hradci bojují proti návrhu územního plánu. Zapojila se i literátka Zinnerová

08.09.2011 17:02

V boj proti návrhu nového územního plánu se převrátily pouhé debaty, jak bude vypadat budoucí podoba Jindřichova Hradce. Ze židle zvedla Hradečáky informace, že částí sídliště Hvězdárna a okolím Nežárky by měla vést silnice.

Lidé v Jindřichově Hradci bojují proti návrhu územního plánu. Zapojila se i literátka Zinnerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Stovky lidí už poslaly protesty a připomínky na radnici. V úterý měli poslední šanci. "Nespokojení lidé mohli od 13 do 18 hodin přijít do kulturního domu střelnice, kde mohli vyjádřit své námitky písemně. Nápomocny jim byly úřednice, které jejich požadavky či návrhy zanesly na papír," řekl pro ParlamentníListy.cz místostarosta Bohumil Komínek (ČSSD).

Lidé hlavně nerozumí termínu "malý západní obchvat". Co to je, ptají se lidé, hlavně ti, kteří se děsí možné silnice na sídlišti.

Záplava vozů? Nesmysl

"Mohu jim vlastně slíbit, že spíš než silnice, to bude stezka pro cyklisty a in-linisty. Že by tudy vedla nějaká silnice se záplavou vozidel, to je nesmysl," podotkl místostarosta.

Důvodem jsou prý i finance. A že by se v Hradci stavěl nějaký nový obchvat nebo komunikace, která by převáděla dopravu, a tím spíš přes sídliště, to je prý sci-fi. A když, tak prý hudba daleké budoucnosti.

Táborští komunisté se zlobí kvůli hokeji

"Docela mě to i vyděsilo. My jsme s manželem před čtyřmi lety právě proto prchli z Prahy, abychom se vyhnuli smogu, prachu, zápachu z výfuků a hluku. Byla bych nerada, kdyby nám deset metrů za domem vedla nějaká rušná silnice. Pevně věřím, že můžu věřit radnici, že za naším domem a před seniorským zařízením nepovede žádná silnice, ale jen cyklostezka," svěřila se ParlamentnímListům.cz spisovatelka, dramaturgyně a scenáristka Markéta Zinnerová, která se s mužem rozhodla, že podzim svého života prožijí v Jindřichově Hradci, z kterého občas přejíždí na nedalekou chalupu.

I ona chce jít v úterý vyjádřit svůj názor na chystané změny v územním plánu. "Myslím si, že ani paní Zinnerová, ani kdokoli další se nemusí obávat toho, že by měli za domem silnici. A co tu bude za třicet čtyřicet let, to je pak otázkou," dodal místostarosta Jindřichova Hradce Bohumil Komínek.

Podnětů k územnímu plánu má radnice už desítky, ne-li stovky. Už proto také zmírnila některé své návrhy, které se původně zdály jako reálné. Až projedná návrh plánu rada města, ještě musí před zastupitelstvo.

Více o dění v Jihočeském kraji ZDE

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…