Miluše Horská byla zvolena místopředsedkyní Senátu

05.12.2012 10:59

Senátoři zvolili v prvním kole třetího místopředsedu Senátu. Stala se jí Miluše Horská (za hnutí Nestraníci). Hlasovalo pro ni 54 senátorů.

Miluše Horská byla zvolena místopředsedkyní Senátu
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Odbornice na speciální pedagogiku Horská je v horní komoře od roku 2010, v minulém funkčním období byla členkou sociálního výboru a místopředsedkyní podvýboru pro předškolní, základní a střední vzdělávání.

O nominaci Horské se spekulovalo už při minulé schůzi Senátu poté, co někdejší předseda KDU-ČSL a vicepremiér Čunek nezískal v tajných volbách místopředsedy horní komory dost hlasů. Chybělo mu osm ze 77 odevzdaných hla­sů.

Horskou nominoval do funkce senátorský Klub pro obnovu demokracie – KDU-ČSL a nezávislí.

Horská bude zasedat ve vedení komory spolu s Milanem Štěchem, Alenou Gajdůškovou, Zdeňkem Škromachem (všichni ČSSD) a Přemyslem Sobotkou (ODS). V prvním kole dnešní volby získala 54 hlasů.

Horská po svém zvolení označila za historickou událost, že se místopředsedkyní Senátu stala nestranická kandidátka, která se o tuto pozici "nedrala". Vyzvala své kolegy a politiky ve všech volených funkcích ke společnému dílu, aby nevnímali svět "jenom úzkým pohledem boje a vítězství".

Vyjádřila se také ke své někdejší kauze z letošního léta, kdy za ni někdo v Senátu hlasoval s její náhradní kartou. Tuto věc totiž dnes za senátním pultíkem kritizoval senátor Vladimír Dryml (SPOZ).

Senát, který bude na nynější schůzi řešit mimo jiné vládní úsporný balíček, by podle předsedy komory Štěcha mohl zasedat i po Vánocích. Důvodem je podle něj novela o platech ústavních činitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…