Politika vezme TOP 09 mluvčího. Kdo za něho? Neví se

30.10.2010 21:46

Starostou Roztok u Prahy se pravděpodobně stane dosavadní mluvčí TOP 09 Jan Jakob, který tak stane v čele pravicové koalice. Kdo ho ale v tiskovém oddělení strany nahradí, zatím neví nic ani on.

Politika vezme TOP 09 mluvčího. Kdo za něho? Neví se

V Roztokách u Prahy vzniká nová obecní vláda. Smlouvu o spolupráci spolu podepsaly TOP 09, ODS a jedno z místních sdružení nezávislých kandidátů SAKURA, přičemž své podpisy pod koaliční smlouvu připojily symbolicky 28. října.

Trojkoalice drží těsnou většinu

Tři koaliční strany v zastupitelstvu drží těsnou většinu 11 křesel z jedenadvaceti. Čtyři křesla připadají TOP 09, která ve volbách získala téměř 10.300 hlasů. Další čtyři křesla obsadila ODS se ziskem přesahujícím 9 tisíc hlasů a zbývající tři koaliční křesla připadají hnutí nezávislých SAKURA se ziskem přes 8300 hlasů. Vzniká tak v zásadě pravicová vláda.

Starostou bude tiskový mluvčí TOP 09 Jakob

Starostou obce se pravděpodobně stane dosavadní mluvčí TOP 09 Jan Jakob, který byl lídrem místní stranické kandidátky, který pro ParlamentníListy.cz řekl, že se funkce rád ujme, bude-li na ustavujícím obecním zastupitelstvu navržen a zvolen.

„Funkce starosty ovšem spotřebuje tolik mého času, že nebude možné skloubit tento mandát s prací mluvčího TOP 09, proto post mluvčího opustím," uvedl Jakob. V zápětí dodal, že zatím neví, kdo ho v pozici mluvčího TOP 09 nahradí, neboť se o tom bude jednat v nadcházejícím týdnu.

Jakob tak následuje Martina Kupku, mluvčího vlády Petra Nečase a dříve mluvčího ODS, který se zřejmě stane starostou v obci Líbeznice.

Vítězná strana končí v opozici

Není bez zajímavosti, že volby v Roztokách vyhrála iniciativa D.O.S.T., která ovšem se ziskem přesahujícím 11 tisíc hlasů a čtyřmi mandáty skončí v opozici. Spolu s ní do opozičních lavic zasedne ČSSD se ziskem jednoho zastupitelského postu nebo KSČM s jedním zastupitelem.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …