Praha má plán. Na lékaře počká do pondělí. Pak mají smůlu

19.02.2011 23:31

Magistrát hlavního města Prahy počká na stažení výpovědí protestujících lékařů do pondělí 13:00, kdy se mají sejít zástupci města s řediteli nemocnic. Pokud lékaři zapojení do akce Děkujeme, odcházíme nedodrží memorandum, které uzavřeli s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09), uchýlí se vedení města ke krizovému plánu. Oznámil to radní pro zdravotnictví Ivan Kabický.

Praha má plán. Na lékaře počká do pondělí. Pak mají smůlu

Ivan Kabický měl v sobotu schůzku s řediteli záchranky Zdeňkem Schwarzem a městské policie Vladimírem Kotroušem. Jednali o možném postupu v případě, že lékaři nestáhnou výpovědi kvůli solidaritě s předsedou LOK Martinem Engelem.

Místo po Engelovi nevezmu, překvapila lékařka

Engel - kámen úrazu

Pražská nemocnice totiž na Vinohradech nechce Engela přijmout zpět na místo rentgenologa. "Je velká pravděpodobnost, že memorandum bylo nebo bude porušeno. Praha nemůže čekat, až bude 28. února a nastane krizová situace na hranici válečného stavu," myslí si předseda pražské ODS Boris Šťastný. Uvedl to přímo na Mariánském náměstí před magistrátem.

TÉMA exodus lékařů

V takovém případě mají být pacienti převáženi do jiných zařízení, kde bude zajištěna péče. Podle ředitele pražské záchranky Schwarze by sanitky měly mít vyčleněný vlastní jízdní pruh. Největší problém má být s rozvozem rodících žen nebo novorozenců. Porodnic bude v hlavním městě fungovat jen pár. Ostatní obory by ale měly fungovat dál.

Záchranka pacienty. Policie rozveze lékaře

Městská policie má pomoci s převozem lékařů. „Jsme vybaveni právem přednostní jízdy a můžeme takto spolehlivě převést doktory z místa na místo ve velice krátkém čase," oznámil ředitel pražské městské policie Kotrouš. I když to nebude levné, policie je připravena akci spustit.

Šťastný vyzval lékaře, aby dodrželi dohodu. Doufá, že pondělní porada s řediteli bude jen informativní, jak bylo v plánu. Podle něj nemůže nikdo nutit ředitele nemocnic, aby měnili personální politiku. Šťastný považuje za správné, že se hledala náhrada za odcházející lékaře.

Policie ohlídá frekventované křižovatky

Pokud lékaři nestáhnou výpovědi. Přijme vedení města taková opatření, aby byla zajištěna péče o pacienty. Vedle zvláštních pruhů pro sanitky to bude také posílení policejních hlídek na frekventovaných křižovatkách.

Odboráři odvolávají na doložku solidarity, kterou podepisovali spolu s výpovědí.

Související:

Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává 

Chystáte se marodit zkraje března? Tak to si raději rozmyslete 

Návrat krize? Odborář Voleman vyzve lékaře: Nestahujte výpovědi 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…