První Jihočeška 2012 je na světě. Gratuloval jí hejtman

01.01.2012 13:59

Prvním občánkem roku 2012 na jihu Čech, ale zároveň i ČR, narodily se nejméně tři děti ve stejnou dobu - se stala minutu po novoroční půlnoci Natálka Truhlářová. Ta se mamince narodila v táborské nemocnici císařským řezem. Prvnímu letošnímu miminku a jeho mamince hned poblahopřál po telefonu i jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

První Jihočeška 2012 je na světě. Gratuloval jí hejtman
Foto: Radek Kraus
Popisek: První jihočeské miminko roku 2012

Natálka při narození měřila 51 centimetrů a vážila 3670 gramů. Má se čile k světu a svých rodičům dělá jen radost. “Pro mne je to první miminko, pro mého přítele už třetí. Z předchozího vztahu má už dvě děti,“ řekla pro ParlamentniListy.cz maminka Silvia Gombošová.

Je původem ze Slovenska, v Česku žije už osm let. Mluví perfektní češtinou a bez slovenského přízvuku. “Už nám přál i pan hejtman, hned ráno volala. Nebylo mi nejlíp po narkóze, ale vnímala jsem, co mi říkal a chci mu i takto poděkovat, že byl vlastně skoro první, kdo nám takto gratuloval. Natálka měla přijít na svět na Štědrý den, ale dala si trochu načas,“ svěřila se šťastná maminka, s kterou byl v nemocnici i její přítel, otec miminka.

Pro oba to byly trochu nervy. Maminka měla rodit přirozenou cestou. Nakonec nastaly drobné komplikace, tak musela podstoupit císařský řez. Miminko je zdravé a jak se zdá, nic mu nechybí.

Pogratuluje i starosta

Až se maminka s Natálkou dostane z porodnice, čeká je i s tatínkem osobní gratulace od hejtmana, který předá jako již tradičně zlatý přívěšek, finanční dar a podobných poct se jim dostane i od starosty Tábora Jiřího Fišera (T2020). Ten se gratulovat chystá co nevidět.

V nemocnici si maminka s miminkem pobudou tak sedm dní, pak půjdou domů. Třicetiletá žena zatím neplánuje další dítě se svým partnerem, ale jak sama dodala, člověk nikdy neví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…