Ředitel Českého rozhlasu Medek rezignuje

24.02.2010 16:05

Generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek rezignuje na svou funkci k 28. únoru. Důvody jeho odchodu jsou zdravotní. Informoval o tom ve středu Český rozhlas.

Ředitel Českého rozhlasu Medek rezignuje

"Vzhledem k tomu, že se jedná o jeho osobní rozhodnutí, nebude tuto skutečnost Český rozhlas ani odstupující generální ředitel dále komentovat," řekla Eva Vencefrová, vedoucí oddělení komunikace Českého rozhlasu, pro mediafax.cz.

Rada Českého rozhlasu zvolila dočasným ředitelem Medkova konkurenta z loňské volby ředitele Petera Duhana. Uchazeči o post generálního ředitele ovšem mohou zasílat přihlášky do nového výběrového řízení do konce dubna.

Richard Medek nastoupil do funkce loni v září. Nahradil tak Václava Kasíka, který byl Radou Českého rozhlasu v červenci odvolán mimo jiné kvůli obsazení Barbory Tachecí na post funkce ředitelky Radiožurnálu nebo prodražující se rekonstrukci historické budovy rozhlasu.

Jen měsíc po svém zvolení byl Medek hospitalizován ve Všeobecné nemocnici v Praze, podle informací Českého rozhlasu zkolaboval kvůli celkovému fyzickému vyčerpání.

Medek svedl neúspěšný boj s radními o novou koncepci rozhlasu. Chtěl šetřit, plánoval snížit stav zaměstnanců o deset procent a chtěl prosadit zvýšení koncesionářského poplatku.

Čelil také kritice, že nechce být odpovědný za průběh rekonstrukce historické budovy rozhlasu v Praze na Vinohradské, v rámci níž si stavební firmy naúčtovaly téměř o 200 milionů víc než by podle nezávislých auditorů měly.

Čtěte také:
Medek vyhodí osm ředitelů Čro i přes nesouhlas rady

Foto: rozhlas.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…