Téměř absurdní. ČSSD hájí Langera před Johnem

05.01.2011 22:13

Věci veřejné vyhlásily mediální válku zbytku vládní koalice a zejména ODS. Situace došla tak daleko, že za zbytek vlády se přimlouvá i opoziční poslanec a stínový ministr vnitra Jeroným Tejc, který vyzval protagonisty Véček Víta Bártu a Radka Johna, aby na dovolené zvážili, zda kabinet hodlají dále destabilizovat.

Téměř absurdní. ČSSD hájí Langera před Johnem

V úterý se mezi Věcmi veřejnými a ODS rozhořela mediální přestřelka, když předseda véček a ministr vnitra Radek John napadl premiéra předsedu ODS Petr Nečase, že mrzačí jím zpracovanou strategii boje proti korupci. John přitom zaútočil bez toho, aby vyčkal na středeční jednání vlády právě nad touto strategií.

Pár hodin před jednáním vlády pak John zašel ještě dál, když v ranním vysílání Českého rozhlasu a České televize napadl v této souvislosti ODS i z toho, že ovlivňují chod policie prostřednictvím exministra Ivana Langera.

K dnešnímu jednání vlády ZDE

„Z vyšetřování pana Michálka vynesl Langer tajné materiály ze spisu, vynesl je do Eura. Pan Langer má vliv na vyšetřování. Policie je řízená a ovlivňovaná Langerem. I ze spisu, kde je pan Langer obviněn, že pere špinavé peníze, má informace. Co pak ta policie má vyšetřit," rozohnil se John.

John s Bártou trpí paranoiou

„Já nemohu posoudit, zda pan Langer vynáší, či nevynáší tajné materiály z vyšetřovacích spisů. Ale osobně si myslím, že nejen u pana Johna, ale i u Víta Bárty jde spíše o paranoiu," uvedl pro ParlamentníListy.cz Tejc.

„Usuzuji tak z výroku obou, jaké odměny jsou podle nich vypisované na jejich likvidaci, nebo kolik dostávají novináři, aby je diskreditovali," glosoval Tejc.

„Tehdy pan John prohlásil, že přinese důkazy. Nic se ale nestalo," konstatoval a dodal, že  John už vynesl celou řadu obvinění bez důkazů. Podle opozičního poslance by si Bárta s Johnem měli vzít dovolenou. „Na té by si oba měli promyslet, zda hodlají takto destabilizovat vládu a policii," sdělil.

Johnovy mediální výstupy nepřímo, přesto důrazně odmítl pro ParlamentníListy.cz i místopředseda třetí koaliční strany TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek, když v úterý prohlásil: „Protikorupční balíček je jedním z klíčových úkolů této vlády, bude na jejím zasedání projednáván zítra. Projednávat ho v médiích den před tím, je ten nejlepší způsob, jak tuto snahu zhatit."

Policisté ví, že John resortu nerozumí

Zda mohou Johnovi výroky o tom, že Langer řídí policii, destabilizovat její složky, jsme se zeptali exministra vnitra a poslance ČSSD Františka Bublana.

„Policii už nelze destabilizovat, ta už destabilizovaná je," odpověděl Bublan se smíchem.

„Ale vážně, policisté vědí, že John problematice nerozumí, že resort řídí především Bárta a jeho náměstci. A ty výroky, že Langer řídí policii, jsou samozřejmě nesmyslné," míní Bublan.

Podle něj Langer patrně má nějaké vazby v policii, „ale že by jí řídil, to je nesmysl". Podle Bublana se John podobnými výroky spíše snaží odvrátit pozornost od řady svých nešťastných výroků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…