Zděšené město balí Volba pro Kladno

18.09.2010 12:45

Kdyby volby vyhrál ten, kdo dokáže udělat největší předvolební billboard, pak by Volba pro Kladno (VPK) měla už teď v kapse vítězství. Dokonce snad celostátní.

Zděšené město balí Volba pro Kladno

Ten billboard nepřehlédnete. Trochu vyjadřuje podstatu předvolebního Kladna: zchátralá ubytovna obalená sliby. Je na sídlišti Sítná, na zatím zchátralém hotelu Kladno, který je ve vlastnictví Jaromíra Jágra staršího. Jágr starší shlíží společně s Milanem Volfem z toho billboardu na částečně zděšené Kladeňáky a přes šest pater devítipatrového hotelu tvrdí, že Volba pro Kladno je to pravé ořechové. A mezi těmi dvěma pány veselý, blonďatý, šedý chlapeček, který se tváří, že ví jak na to.

„To dítě, chudáček neví, k čemu slouží! Zato ti dva to vědí moc dobře. Houby o Kladno! Jenom o hokej se jim jedná, vlastní duši i celé Kladno by prodali za hokej! I to děcko. Jsou jak malí kluci. Šla byste s  poslední a ještě vypůjčenou stovkou do rulety?" říká paní na zastávce šikmo naproti od hotelu. Druhá na otázku, co si o tom myslí, odpovídá: „To víte, volby, to zas bude peněz!" Zneužití návštěvnosti památníku Lidice k propagaci VPK  popudilo občany až v Lidicích.

Táhněte s hokejem do háje

Co na to Kladeňáci v diskuzi Kladenského deníku o příštím primátorovi Kladna? „Rád dám hlas straně, která nedá ani korunu do hokeje nebo fotbalu (kromě mládežnického sportu). Není přece možné aby ve městě, kde nefunguje vůbec nic, se všechny peníze s...y do hokeje a fotbalu..." píše Petr.

„Máme silnice a chodníky totálně v h....u, chybí školy, školky, jesle, kultura atd. Nefunguje tady opravdu vůbec nic. A v této době máme přispívat ze svých daní, aby hráči podprůměrného mužstva hokeje a fotbalu brali statisícové platy? Pokud si seženou sponzory, tak ať berou klidně desetinásobek (já jim to nezávidím), ale z daní to pravdu NECHÁPU!!! Vy ano?" rozčiluje se diskutér venca hensa.

Další vyjádření mluví zcela jasně „já jen nechápu, proč společnost Energie, společnost pana Jágra st., když má miliardové obraty a většinu z toho má díky státním, krajským a obecním zakázkám, nemůže sponzorovat kladenský hokejový klub oficiálně, ale všude se píše, že to dává Jágr st. ze svého..."

A Toníček, ten se rozčílil nejvíc:  „Jsou to bezohlední vyžírkové. Hokej mám rád, ale považuju ho za hru, tedy za něco, co slouží mojí zábavě. A aby se z mých daní dávala na zábavu miliarda, no pánové Volfe a Jágře, to jste se úplně zbláznili. Já chci chodit i do divadla. Rád bych, aby v bývalé Poldovce bylo multikulturní centrum a hokej, pánové, je jen hokej. Chápu, vás moc dobře živí. Ale jestli si myslíte, že Okna Kladno budou hrát líp v hale za miliardu, tak nemám, co bych dodal!"

O co tady jde?

J. Jágr starší dal do služeb konečného vítězství hokeje na Kladně svůj hotel a v sedmdesáti letech i své jméno. Milan Volf kvůli tomu založil stranu VPK. Oba pánové asi nepostřehli, že Kladno dnes, to není jen hokej, Jágr mladší hraje za ruský Omsk a otcovu stranu nepodporuje. Tým Okna Kladno je rád, že se udržel na posledním místě ligy v minulé sezóně a ani tu letošní nezačal nejlépe.

Kladno dnes je prostě normální české město se spoustou problémů, s podhodnocenou kulturou, kde je kromě divadel, výstavních prostor, pěší zóny, náměstí, starého centra, také ještě zimní stadion, který stejně jako třeba historická budova divadla, potřebuje opravit. Jak to tak vypadá, toto si pánové Jágr a Volf nepřipouštějí. Je jasné, že tento tandem má jediný cíl. Zbrusu novou hokejovou halu v Kladně za miliardu korun. "Děláme to kvůli hokeji. Něco se musí změnit." nechal se totiž slyšet Jágr starší.

Související:

Volební billboard u Památníku Lidice musí zacouvat do pole

Předvolební hádanice o kladenský „zimák"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…