Šlechtová získala bezpečnostní prověrku. Máme k tomu zajímavé informace

07.06.2018 17:34

V bruselské centrále NATO ve čtvrtek a pátek zasedají ministři obrany aliančních států. Krom přípravy na červencový summit hlav států NATO se věnují též nové velitelské struktuře aliance. Česká ministryně obrany Karla Šlechtová na zasedání odletěla s čerstvou prověrkou na stupeň tajné a NATO Secret.

Šlechtová získala bezpečnostní prověrku. Máme k tomu zajímavé informace
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

Některá média v minulosti spekulovala, že má ministryně Šlechtová problém s bezpečnostní prověrkou. Teď se ukázalo, že realita byla opačná. Šlechtová prověrku na druhý nejvyšší stupeň utajení získala v rekordně krátkém čase.

Spekulace jsou s politikou a mediální sférou neodmyslitelně spjaté. Ať už jde o pouhé vymýšlení teorií možného vývoje nebo záměrné rozšiřování smyšlených spekulací s určitým záměrem. 

O tom, zda už si ministryně obrany požádala o bezpečnostní prověrku, zda ji vůbec dostane, zda může na jednání ministrů NATO apod. spekulací bylo víc než dost. Jenže šéfka obrany prověrku na stupeň tajné a certifikát NATO Secret bez problémů získala a už s prověrkou odjela do Bruselu.

Celý proces získání prověrky přitom podle našich zdrojů netrval nijak dlouho. Jednalo se spíš o týdny než měsíce. To může podle našich zdrojů znamenat, že ministryně Národnímu bezpečnostnímu úřadu dodala precizně zpracované požadované dokumenty a zároveň je zcela čistá, tedy nemá vůbec žádné škraloupy z minulosti. 

Jinak by prověrku buď nezískala, anebo by celý proces trval o poznání déle, protože by NBÚ musel důkladně prověřovat a zvažovat. Prokázalo se tak, že uvedené spekulace, které hojně několik médií, třeba Bakalův Respekt, publikovalo, byly zcela mimo mísu.

Červnové setkání ministrů obrany NATO se věnuje především červencového summitu, kam za Česko vyrazí prezident republiky, dále změnám ve velitelské struktuře aliance, spolupráci ve společných operacích nebo budování výcvikové mise v Iráku.

 

 

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…