Musí dělat o víkendech: Praha řeší nedostatek komisařů pro řidičáky

30.07.2011 12:24

Zkušební komisaři, kterým bylo Policií ČR sděleno obvinění, byli 17. května uvolněni z pracovního poměru a již nejsou zaměstnanci magistrátu. Bylo jich celkem čtrnáct. Odbor dopravně správních agend hlavního města Prahy ovšem funguje bez problémů. Redakci to sdělila ředitelka odboru komunikace Tereza Krásenská.

Musí dělat o víkendech: Praha řeší nedostatek komisařů pro řidičáky

O trestním stíhání dalších tří zkušebních komisařů nemá pražský magistrát od policie České republice žádné oficiální informace. O dalším působení těchto tří komisařů proto nebylo doposud rozhodnuto. Zkoušky žadatelů o řidičská oprávnění jsou podle slov Krásenské nyní prováděny zkušebními komisaři v počtu dvanácti v požadovaných termínech s tím, že vzhledem k vývoji vyšetřování je možné, že v měsíci srpnu budou stávající komisaři sloužit přesčasy a sobotní směny, aby bylo vyhověno požadavkům ze strany autoškol.

V září budou přijati dva noví komisaři s platným průkazem zkušebního komisaře. Další výběrové řízení bude vyhlášeno v příštím týdnu - magistrát hlavního města chce obsadit všechna systemizovaná místa (celkem devatenáct) v oddělení zkušebních komisařů Odboru dopravně správních agend.

Připomeňme, že v polovině května více než stovka detektivů protikorupční policie zasahovala na pražském magistrátu v souvislosti s braním úplatků zkušebních komisařů při závěrečných zkouškách na řidičské oprávnění, obvinila celkem 20 osob.

Podle mluvčího policie se jednání obviněných dá popsat tak, že osoby samostatně výdělečně činné v oboru provozování autoškol, při závěrečných zkouškách nejprve nabízely a následně předávaly zkušebním komisařům Odboru dopravně správních agend Magistrátu hlavního města Prahy úplatky v částkách od 2 do 15 tisíc korun.

V případě odsouzení hrozí obviněným  za trestný čin přijetí úplatku, přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu podplacení až osmileté tresty odnětí svobody.

Ilustrační foto: Archiv

K Praze:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…