Správa železnic opraví trať mezi Rumburkem a Velkým Šenovem

14.11.2020 15:07

V první polovině dubna příštího roku proběhne komplexní oprava přibližně 16kilometrového úseku železniční trati Rumburk – Dolní Poustevna mezi stanicemi Rumburk a Velký Šenov na Děčínsku.

 Správa železnic opraví trať mezi Rumburkem a Velkým Šenovem
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Cílem je zejména odstranit propady rychlosti, zkrátit jízdní dobu vlaků a prodloužit životnost železniční infrastruktury. Správa železnic už vypsala výběrové řízení na zhotovitele opravy.

Součástí stavebních prací bude výměna železničního svršku v délce 16 kilometrů, nově zde bude zřízena bezstyková kolej na betonových pražcích s pružným upevněním. V úsecích s menšími poloměry oblouků budou použity ocelové pražce „Y“. „Projekt počítá také s opravou sedmi mostů a 16 propustků, opraví se celkem 20 železničních přejezdů a v zastávce Šluknov zastávka se upraví nástupiště pro zajištění bezbariérového přístupu,“ říká ředitel Oblastního ředitelství Správy železnic v Ústí nad Labem Martin Kašpar.

Díky uvedeným úpravám se v úseku Rumburk – Šluknov zvýší maximální rychlost z dnešních 60 km/h až na 90 km/h, úsek Šluknov – Velký Šenov bude stavebně upraven na zvýšení rychlosti z dnešních 50 km/h až na 80 km/h. Ve druhém jmenovaném úseku budou nové rychlosti zavedeny až po změně řízení dopravy z režimu D3 na D1. Mezi Rumburkem a Velkým Šenovem se připravují další investiční akce – například instalace přejezdových zabezpečovacích zařízení nebo peronizace ve stanici Šluknov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…