Akce Ukliďme Česko míří do škol

19.03.2015 10:01

Jeden měsíc zbývá do dne „D“ akce Ukliďme Česko 2015 - soboty 18. dubna.

Akce Ukliďme Česko míří do škol
Foto: Redakce
Popisek: Skládka v Roztokách

Sobotní termín úklidů však letos není pevně daný a pořadatelé umožnili úklidy registrovat i v termínech alternativních. „Chtěli jsme tak vyjít vstříc organizátorům, kteří by místní úklidy rádi uspořádali například ve všední den“, sdělil nám jeden z pořadatelů akce Miroslav Kubásek.

Mezi takové patří nejčastěji firmy, které chtějí zapojit své zaměstnance a poskytují jim proto volno v pracovní době. Další významnou skupinou pořadatelů, využívající možnosti alternativních termínů pořádání akce jsou školy.

Ze čtyř set doposud registrovaných letošních úklidů je jich zhruba 50 organizováno pod hlavičkou škol. A právě pro ty připravili pořadatelé ve spolupráci se státním podnikem Lesy ČR výukovou prezentaci „Bojujeme proti černým skládkám“.

Jejím cílem je vysvětlit studentům základních i středních škol problematiku černých skládek v širších souvislostech (historie, černé skládky ve světě, nebezpečnost černých skládek, prevence jejich vzniku).

Dalším cílem pak je motivovat pedagogy, studenty a školní kolektivy k aktivnímu mapování skládek pomocí aplikace ZmapujTo, případně i zapojení do samotné úklidové akce Ukliďme Česko. Prezentace o černých skládkách je multimediální, zpestřená řadou videí a lze ji spustit jednoduše přímo z webové stránky www.cerne-skladky.cz, na které jsou dostupné i další materiály, jako např. letáček akce Ukliďme Česko k vytištění a vyvěšení na školních nástěnkách, nebo reportáž „Jak se uklízí Česko“ popisující průběh loňského ročníku akce.

"Pedagogům, či studentům, kteří by si chtěli uspořádat školní úklidovou akci, jsme k dispozici na kontaktech uvedených na webu projektu a budeme jim nápomocni jak metodicky, tak materiálně (poskytneme pytle, rukavice) k tomu, aby se i jejich úklid vydařil“, dodává další z pořadatelů akce, Radek Janoušek. Neváhejte tedy příliš s rozhodnutím (jaro je za dveřmi a černé skládky i drobnější nepořádek brzy milosrdně zakryje rašící zeleň) a přidejte se k akci Ukliďme Česko i Vy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…