Zelenskyj chce nejsilnější protivzdušnou obranu v Evropě. Ochrání před Ruskem celý kontinent

31.12.2022 9:03 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, jak posílit obranu celé Evropy. Ukrajincům také sdělil, že vláda má plán, jak řešit složitou energetickou situaci v zemi, kterou sužují raketové útoky. A pak prozradil ještě jednu věc.

Zelenskyj chce nejsilnější protivzdušnou obranu v Evropě. Ochrání před Ruskem celý kontinent
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

V noci na sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že absolvoval 45. jednání generálního štábu ukrajinské armády. A hned se věnoval popisu situace na bojišti. Konstatoval, že nejtěžší situace zůstává v oblasti Bachmutu, ale také u Soledaru a Kreminy. Ale ukrajinští vojáci se prý stále drží a neustupují ruským agresorům. „A já děkuji všem našim vojákům, kteří to zajišťují. Jste skuteční hrdinové!“ prohlásil Zelenskyj.

Konstatoval, že na jednání štábu se řešila mimo jiné otázka nových zbraní a vzhledem k neutuchajícím ruským raketovým útokům otázka nových systémů protivzdušné obrany. „Ukrajinská protivzdušná obrana se může stát nejsilnější v Evropě, a to bude zárukou bezpečnosti nejen pro naši zemi, ale i pro celý kontinent,“ zdůraznil Zelenskyj.

Zmínil, že hovořil také s řeckým premiérem, že debatovali o dalším prohloubení spolupráce Ukrajiny a Řecka.

Došlo i na situaci v energetice. Svým spoluobčanům Zelenskyj sdělil, že vláda má jasný plán, jak energetickou situaci řešit.

„A ještě jedna věc. Dnes poprvé proběhlo slavnostní ocenění našich dobrovolníků Zlatým srdcem. Je to spravedlivé a čestné – na konci roku ocenit ty, kteří pomáhají naší obraně, pomáhají lidem a celému našemu státu po celý rok. Děkuji všem, kteří bojují za naši zemi. Kdo pomáhá Ukrajincům. Kdo pracuje pro Ukrajinu a naši budoucnost. Sláva všem našim lidem! Sláva Ukrajině!“ uzavřel ukrajinský prezident.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Problém protivzdušné obrany je v tom, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 31.12.2022 14:33:43
že je dražší než rakety, proti kterým má zasahovat. Zelenskému se to kecá, když mu to všechno platí Západ. Kdyby si to měli Ukrajinci financovat sami, začali by jednat o míru.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…