„Existuje jen jeden způsob, jak chránit životy: Vyhnat Rusy“. Zelenskyj v noci děkoval na Slovensko

19.03.2023 7:42

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval slovenské vládě za rozhodnutí dodat na Ukrajinu stíhačky MiG. Za pomoc, za nové dodávky zbraní, poděkoval Německu, Dánsku, Spojeným státům a mnoha dalším zemím. Přislíbil, že Ruská federace bude po válce potrestána nejen za to, co napáchala na Ukrajině, ale i za to, co ruští vojáci napáchali např. v Sýrii.

„Existuje jen jeden způsob, jak chránit životy: Vyhnat Rusy“. Zelenskyj v noci děkoval na Slovensko
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, ve svém dalším vystoupení před svými ukrajinskými spoluobčany a před světem přislíbil, že se Ukrajina ubrání ruské agresi, že budou Rusové potrestáni nejen za to, co napáchali na Ukrajině, ale také za to, co napáchali i v dalších zemích.

„A to se mimochodem bude týkat nejen teroru proti Ukrajincům, nejen pokusů o anexi naší země, počínaje Krymem, ale i dalších ruských agresí proti mezinárodnímu řádu, proti normálnímu, mírovému lidskému životu. Zejména na území Sýrie. Obyvatelům Sýrie se nedostalo adekvátní mezinárodní ochrany, a to dalo Kremlu a jeho komplicům pocit beztrestnosti. Ruské bomby ničily syrská města stejně jako naše ukrajinská města. Tato beztrestnost je významnou součástí současné agresivity Kremlu. Až se ukrajinský lid ubrání, až se v naší zemi obnoví moc Charty OSN a moc spravedlnosti, zaručí to mír i pro mnoho dalších částí světa. O to usiluje naše globální koalice, protiválečná koalice,“ přislíbil ukrajinský prezident.

Spoluobčanům oznámil, že Ukrajina dostala od Německa, Kanady, Dánska či Estonska příslib další vojenské pomoci – příslib dodávek munice, děl a další techniky. V této souvislosti poděkoval Slovensku za rozhodnutí o dodávkách stíhaček MiG na Ukrajinu.

„Existuje jen jeden subjekt, který ničí život, a to je Rusko. Existuje jen jeden způsob, jak ochránit život – je třeba vyhnat ruskou armádu z ukrajinské země. A my to uděláme,“ přislíbil Zelenskyj.

V této souvislosti poděkoval všem vojákům, kteří brání Ukrajinu – na severu, na východě i na jihu země. Ale i na západě Ukrajiny, který čelí raketovým útokům Ruské federace. Těm všem poděkoval, že způsobují ruským agresorům citelné ztráty. „Zvláště děkuji všem, kteří každý den brání Bachmut. Boje právě tam, právě v těchto částech Donbasu – Vuhledar, Bachmut, Maryinka, Belohorivka, Avdijivka, Kamjanka – umožňují vrátit bezpečnost Ukrajině, celé Evropě, každému národu, který si váží své svobody a celistvosti své země. Sláva všem našim vojákům, kteří jsou nyní v boji! Sláva všem, kteří pomáhají!“ zvolal Zelenskyj.

Než zvolal „sláva Ukrajině“, poděkoval dobrovolníkům, kteří pomáhají vojákům na frontě, poděkoval lékařům, kteří vojáky léčí, a poděkoval ještě mnoha dalším lidem.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Čí životy?!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKimjan , 19.03.2023 9:41:35
8 let ničili životy na Donbasu -aha, asi jde pouze o životy ukrajinských lepšolidí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…