Blanarovičová s Jeníkovou a France s Baťkem se odrovnali v Rakousku

28.06.2023 8:01 | Komerční článek

V letošním červnu se uskutečnil pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby a náměstka hejtmana Jihočeského kraje Pavla Hrocha již 4. ročník V.I.P. Press tripu „Jedeme dál…“ České Alpy Rakousko, na který tentokráte dorazila herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová, která dorazila přímo z natáčení ze Slovenska, herec a zpěvák Petr Batěk. Ten si s sebou přivezl svého syna Petra Baťka ml., který se už sám vydal v otcových šlépějích a přijal hlavní roli v Plzeňském divadle v muzikálu Billy Elliot. Svou rakouskou premiéru si zde odbyla herečka Veronika Jeníková, kterou znají diváci například z filmů Pozor, vizita nebo Bony a klid, zpěvačka Zuza Nová a její dobrý parťák Martin France, který je zároveň i producentem této akce.

Blanarovičová s Jeníkovou a France s Baťkem se odrovnali v Rakousku
Foto: Martin France
Popisek: 4. ročníku benefičního Press tripu „Jedeme dál…“

Všichni zmínění se setkali v rakouském městečku Niedernsill v hotelu Oberwirt, odkud každý den vyráželi na dojednaná výletní místa. Hotel je uzpůsoben českým turistům a cyklistům. Majitel je totiž také Čech pocházející původně z Olomouce a personál je také český, což všem usnadňuje místní pobyt.

No a druhým dnem už započalo alpské výletování a tak herci a zpěváci navštívili třeba soutěsku Sigmund Thun Klamm, kde uvidíte krásné vodopády v soutěskách a po té se vydali na malé občerstvení do místních kopců do restaurace Almmirtshcarf. Po přejezdu do města Kaprun si někteří vyzkoušeli i bobovou dráhu.

Další dny se vyrazilo například lanovkou na Smaragdbahn s návštěvou místní restaurace Wildkogel Alm, ale také do soutěsek Taxenbach – Kitzlochklamm, kde bylo možné opět vidět nádherné vodopády, ale i pro zdatnější turisty feratty. Bylo možné vidět i horský štít Dorgasteiner, odkud všichni vyrazili cca 15 km směrem dolů a proto bylo pro všechny milou odměnou koupání v termálech Alpenland, odkud jsou vidět z venkovního bazénu alpské štíty. Další zastávkou byl hrad Honensalzburg, kam vyšlápli všichni čeští účastníci pěšky, vyslechli si výklad o historické památce z překladačského „telefonu“ v češtině a dolu se svezli opět lanovkou. Další zastávkou, byly tajuplné a magické soutěsky Liechtensteinklamm.

Interpreti se v hotelu Oberwirt také setkali i s 35 starostmi a místostarostmi  z moravské Hané a tak pro ně vlastně vznikl takový malý improvizovaný koncert, který se díky starostům nesl ve velmi přátelském duchu až do pozdní půlnoci.

A koncert pro všechny přítomné české, ale i rakouské diváky proběhl posléze i v pátek a to pro všechny zdarma, což bylo vlastně úkolem již od počátku s cílem propagace české kultury, cestovního ruchu a znovu potkávání se mezi spoluobčany ČR a Rakouska.

Letošní loučení bylo opravdu zase velmi dojemné, ale už teď se ví, že příští půlkulatý 5. ročník proběhne od neděle 2. června – neděle 9. června 2024 a tak, kdo by chtěl zažít opravdu zážitkový týden v Rakousku s českými herci a zpěváky, je srdečně zván.

4. ročník V.I.P. Press tripu „Jedeme dál…“ České Alpy Rakousko ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…