Celní správa: Perný víkend libereckých celníků

16.03.2023 21:42 | Tisková zpráva

Od sobotního rána měla hlídka mobilního dohledu na Liberecku pořádně napilno. Jen do pondělního rána zaznamenali celníci šest případů, při kterých zajistili necelých 43 tisíc kusů cigaret bez platné tabákové nálepky ČR, s únikem na spotřební dani více než 150 tisíc korun českých.

Celní správa: Perný víkend libereckých celníků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Uvedené případy vyvrcholily právě v pondělních dopoledních hodinách, kdy příslušníci mobilního dohledu zastavili u hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou vozidlo, ve kterém cestovaly čtyři osoby. Při běžném dotazu celníků, zda převážejí nějaké zboží, řidič vozidla zmínil sedm kartonů cigaret.

Po následné úplné fyzické kontrole vozidla hlídka zjistila, že se ve vozidle nachází podstatně víc než pouze sedm kartonů udaných řidičem. V zavazadlovém prostoru našli příslušníci celní správy 9 igelitových tašek a 3 papírové krabice napěchované cigaretami, které se cestující ani nesnažili skrýt. Celkové množství, které celníci v automobilu nalezli, činilo 146 kartonů cigaret. Řidič vozidla se přihlásil pouze k uvedeným sedmi kartonům, které přiznal již na začátku kontroly. K ostatním cigaretám se přihlásil zbytek osádky, všichni cestující uvedli, že si cigarety vezou pro osobní spotřebu a doklad o koupi nemají. Přitom pro osobní spotřebu zákon stanoví limit 800 cigaret, což jsou 4 kartony.

Protože tento případ výrazně překračoval znaky přestupku, byla na místo přivolaná výjezdová skupina odboru pátrání Generálního ředitelství cel, která si případ převzala. V trestním řízení posádce hrozí za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží trest odnětí svobody až na 3 roky a propadnutí zboží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Úvodní slovo předsedy úřadu Petra Mlsny na Májové konferenci 2024

7:04 ÚOHS: Úvodní slovo předsedy úřadu Petra Mlsny na Májové konferenci 2024

Úvodní slovo předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Mlsny na Májové konferenci 2024.