Celní správa: Na jihu Čech stále jezdí přetížená vozidla

11.03.2023 17:29 | Tisková zpráva

Stejně tak jako v loňském roce i v tom letošním jihočeští celníci pokračují v provádění takzvaného nízkorychlostního kontrolního vážení nákladních a dodávkových vozidel. Od začátku roku do března uspořádali celkem 4 takovéto kontroly, přičemž zjistili celkem 41 porušení. Za tato porušení řidičům uložili příkazové bloky na místě v celkové výši 37 500 korun a provozovatele vozidel předali příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řízení ve věci.

Celní správa: Na jihu Čech stále jezdí přetížená vozidla
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Největším zjištěným porušením bylo přetížení kontrolované soupravy o 21 %. V tomto případě byl tahač přetížen o 3 800 kg a souprava celkově o 1 880 kg. Řidiči vozidla byl na místě uložen příkazový blok ve výši 8 000 korun. U kontrolovaných dodávkových vozidel do 3,5 tuny bylo zjištěno nejvyšší přetížení o 20 %, což činilo 714 kg. Zde pracovníci celního úřadu uložili příkazový blok ve výši 2 000 Kč.

Statisticky vyjádřeno – u celých 55 procent vytipovaných kontrolovaných vozidel celníci zjistili přetížení. Nutno připomenout, že přetížená vozidla nejen poškozují pozemní komunikace, ale jsou také přímou hrozbou pro ostatní účastníky silničního provozu. Brzdná dráha v případě nouzového brzdění se totiž u přetíženého vozidla značně prodlužuje.

Nízkorychlostní kontrolní vážení je jednou z mnoha kompetencí celní správy a příslušníci Oddělení mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj budou v těchto kontrolách i nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…