Česká obchodní inspekce: Zajištěné padělky oblečení a obuvi pomáhají chlapcům z výchovného ústavu ve Žďáře nad Sázavou

30.10.2023 19:50 | Tisková zpráva

Zástupci České obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu, předali minulý týden chlapcům z Výchovného ústavu Velké Meziříčí, pracoviště ve Žďáru nad Sázavou, sto dvacet kusů oblečení, zadrženého při kontrolách padělků.

Česká obchodní inspekce: Zajištěné padělky oblečení a obuvi pomáhají chlapcům z výchovného ústavu ve Žďáře nad Sázavou
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Vloni objevili inspektoři ČOI při kontrolách dodržování zákazu nabízení, prodeje a skladování výrobků, porušujících některá práva duševního vlastnictví, v rámci celé České republiky téměř 36 500 kusů padělků v hodnotě originálů za téměř 81 milionů korun. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17097 lidí
Jen ve 2. čtvrtletí letošního roku to bylo v ČR více než 10 000 kusů zajištěných padělků v hodnotě originálů za 23 miliony korun. Ve většině jde o padělky oděvů a textilu známých značek, v menší míře o napodobeniny hraček, hodinek, brýlí, bižuterie či obuvi. Výrobky, které neodpovídají zvláštním právním předpisům a bylo u nich pravomocně rozhodnuto o jejich propadnutí nebo zabrání, jsou následně zničeny, nebo mohou být po úpravě využity k humanitárním účelům.

„Minulý týden jsme chlapcům z Výchovného ústavu, základní školy, střední školy a střediska výchovné péče Velké Meziříčí, pracoviště ve Žďáru nad Sázavou, předali sto dvacek kusů oblečení jako jsou bundy, trika, mikiny či obuv. Jde o výrobky, které byly neoprávněně označeny ochrannými známkami známých značek, a v rámci správního řízení bylo rozhodnuto o jejich propadnutí. Po odstranění prvků, porušujících práva duševního vlastnictví, je budou moci klienti ústavu používat,“ říká ředitelka inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Mgr. Martina Střihavková. Česká obchodní inspekce má s velkomeziříčským výchovným ústavem, pracoviště Žďár nad Sázavou, uzavřenu smlouvu o poskytnutí výrobků nebo zboží k humanitárním účelům. Oblečení a obuv, poskytnuté v rámci této smlouvy, tak může některým klientům pomoci řešit jejich sociální situaci.

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, pracoviště Žďár nad Sázavou, poskytuje péči chlapcům ve věku od 15 do 18 let, kteří se ocitli v obtížné situaci, a umožňuje jim mj. studium na veřejných učilištích a školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na žádnou ze zvolených škol

7:02 Královéhradecký kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na žádnou ze zvolených škol

Stejně jako ve zbytku republiky se i v Královéhradeckém kraji dnes uchazeči dozvěděli výsledky své p…