Česká pošta: Informace pro klienty SIPO s účtem u banky Sberbank

01.03.2022 9:41 | Tisková zpráva

S ohledem na aktuální situaci banky Sberbank CZ a kroky ČNB, Česká pošta podnikla následující kroky vztahující se k poskytování služby SIPO.

Česká pošta: Informace pro klienty SIPO s účtem u banky Sberbank
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Plátci SIPO, kteří mají v této bance nastaveno Svolení k inkasu SIPO, obdrží Platební doklad SIPO – Hotovost, který budou moci uhradit v hotovosti na kterékoliv provozovně České pošty, s.p., nebo jednorázovým příkazem. Informace k možnostem úhrady platby SIPO jsou uvedeny na zadní straně dokladu SIPO. Česká pošta, s.p. nebude počínaje inkasním měsícem březnem 2022 zasílat této bance žádné požadavky na provedení inkasa.

Příjemcům plateb SIPO, kteří mají pro převod vyinkasovaných plateb účet u banky Sberbank CZ, a.s. nebudou vyinkasované platby převedeny na účet u Sberbank CZ, a.s. (banka nesmí dle předběžného opatření přijímat žádné platby). Tyto platby budou převedeny příjemci na základě jeho písemného pokynu (provedeného k tomu oprávněnou osobou) na účet u jiné banky. Do obdržení takového pokynu budou platby evidovány na účtu České pošty, s.p. Pokyny ke změně účtu ve smlouvě SIPO mohou příjemci zasílat na e-mailovou adresu sipo-organizace@cpost.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Letiště Praha: Delta Air Lines znovu létá z Prahy do New Yorku

11:27 Letiště Praha: Delta Air Lines znovu létá z Prahy do New Yorku

Společnost Delta Air Lines po zimní přestávce zahájila provoz své pravidelné linky z Prahy do New Yo…