Česká televize: Události v ukrajinštině nově na obrazovkách, přes satelit i přes anténu

26.03.2022 8:40 | Tisková zpráva

Česká televize dál zjednodušuje lidem přicházejícím z Ukrajiny přístup k aktuálním informacím. Od dnešního dne vysílá svou hlavní zpravodajskou relaci v ukrajinštině na všech typech příjmu.

Česká televize: Události v ukrajinštině nově na obrazovkách, přes satelit i přes anténu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Nově tak mohou Události v ukrajinštině sledovat diváci s přístupem na internet nebo aplikaci HbbTV, ale i ti, kteří přijímají televizní signál pomocí satelitu, kabelového operátora či antény. Tedy i ti, kteří mají nyní ztížený přístup k internetu. Události na programu ČT24 tak navíc mohou sledovat i diváci mimo Česko. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Česká televize spustila mimořádné vysílání o ruské invazi na Ukrajinu ve čtvrtek 24. února ve 4:50 ráno. Od té doby informuje diváky nejen o aktuálním dění, ale nabízí i informace o možnostech pomoci lidem utíkajícím před válkou. A to nejen v češtině, ale také v ukrajinštině. Od soboty 12. března připravuje denně i mutaci pořadu Události tlumočenou do ukrajinského jazyka, doposud dostupnou přes HbbTV a na webu iVysílání.

Simultánně tlumočené Události budou od dnešního dne dostupné rovněž prostřednictvím satelitního a terestrického příjmu. Pro jejich sledování stačí použít příslušnou funkci pro duální zvuk na dálkovém ovládání a vybrat ukrajinský komentář.

Živě překládané zpravodajství mohou diváci sledovat každý den od 19 hodin, archiv všech odvysílaných dílů je dostupný na adrese ceskatelevize.cz/ukrajinsky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …