Cisco Meraki MR34 - první 802.11ac přístupový bod se zcela kompletní správou z cloudu

10.10.2013 18:48

Kromě rychlosti až 1,75 Gb/s nabízí i unikátní technologii zabezpečení

Cisco Meraki MR34 - první 802.11ac přístupový bod se zcela kompletní správou z cloudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

V nedávné době vytvořená divize společnosti Cisco „Cloud Networking Group“ představila první přístupový bod s technologií 802.11ac plně spravovaný z cloudu - Cisco Meraki MR34. Toto inovativní řešení spojuje nejnovější bezdrátovou technologii o rychlosti až 1,3 Gb/s s moderními bezpečnostními technologiemi a současně zachovává kompatibilitu s předchozí generací bezdrátových sítí. Díky správě prostřednictvím cloud služby je možné pružně reagovat na měnící se požadavky v síti a spravovat konfiguraci i zabezpečení kdykoliv a odkudkoliv. Automatizované nástroje pomohou s konfigurací, rozšiřováním i migrací ze starších řešení. Cisco Meraki MR34 tak představuje vysoce zabezpečené a výkonné řešení, které navíc nabízí cloudovou správu, je zpětně kompatibilní a umožňuje tak postupný rozvoj infrastruktury.

Hlavní vlastnosti

•    Vysoká rychlost 802.11ac s pokročilou správou přenosového pásma (Application Traffic Shaping) – Díky nejnovějšímu bezdrátovému standardu 802.11ac poskytuje MR34 kombinovanou přenosovou rychlost až 1,75 Gb/s, což je více než dvojnásobek maximální propustnosti přístupových bodů s předchozí technologií 802.11n. Pokročilá správa přenosového pásma umožňuje upřednostnit kritické aplikace, jako jsou audio/video hovory či konference a současně omezit či blokovat nežádoucí provoz v síti (například P2P sdílení souborů).  

•    Vyhrazený RF monitor – MR34 je vybaven třetím vyhrazeným vysílačem, který funguje jako unikátní radiofrekvenční senzor, neustále prověřující okolní RF pásmo. Poskytuje tak zvýšenou ochranu před bezdrátovými útoky i frekvenčním rušením. Je tak ideální pro vysoce citlivá prostředí, jako jsou například ve finančnictví nebo zdravotnictví.  

•    Služby cloudu – MR34 je vybaven výkonnými na cloudu založenými funkcemi. Mezi ty patří například multi-site správa, lokalizační analýzy a služby, možnost přihlašování skrz Facebook či integrovaná správa mobilních zařízení (MDM). MR34 je součástí kompletního řešení řízeného cloud službou. Nové vlastnosti a funkce jsou nepřetržitě rozvíjeny zdokonalováním cloud služby.

•    Jednoduchá integrace a migrace ze starších řešení (802.11 a/b/g/n) – Zpětná kompatibilita, podpořená druhým samostatným vysílačem, umožňuje převést na MR34 stávající sítě bez dopadu na uživatele a současně již dnes provozovat síť na standardu 802.11ac. MR34 je zpětně kompatibilní nejen s 802.11 a/b/g/n, ale podporuje i 802.3af Power over Ethernet (PoE) pro ještě snadnější migraci z legacy řešení.
Cloud-based přístupový bod Cisco Meraki MR34 802.11ac je k dispozici již nyní. Na řešení je poskytována doživotní záruka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…