Cisco Meraki MR34 - první 802.11ac přístupový bod se zcela kompletní správou z cloudu

10.10.2013 18:48

Kromě rychlosti až 1,75 Gb/s nabízí i unikátní technologii zabezpečení

Cisco Meraki MR34 - první 802.11ac přístupový bod se zcela kompletní správou z cloudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

V nedávné době vytvořená divize společnosti Cisco „Cloud Networking Group“ představila první přístupový bod s technologií 802.11ac plně spravovaný z cloudu - Cisco Meraki MR34. Toto inovativní řešení spojuje nejnovější bezdrátovou technologii o rychlosti až 1,3 Gb/s s moderními bezpečnostními technologiemi a současně zachovává kompatibilitu s předchozí generací bezdrátových sítí. Díky správě prostřednictvím cloud služby je možné pružně reagovat na měnící se požadavky v síti a spravovat konfiguraci i zabezpečení kdykoliv a odkudkoliv. Automatizované nástroje pomohou s konfigurací, rozšiřováním i migrací ze starších řešení. Cisco Meraki MR34 tak představuje vysoce zabezpečené a výkonné řešení, které navíc nabízí cloudovou správu, je zpětně kompatibilní a umožňuje tak postupný rozvoj infrastruktury.

Hlavní vlastnosti

•    Vysoká rychlost 802.11ac s pokročilou správou přenosového pásma (Application Traffic Shaping) – Díky nejnovějšímu bezdrátovému standardu 802.11ac poskytuje MR34 kombinovanou přenosovou rychlost až 1,75 Gb/s, což je více než dvojnásobek maximální propustnosti přístupových bodů s předchozí technologií 802.11n. Pokročilá správa přenosového pásma umožňuje upřednostnit kritické aplikace, jako jsou audio/video hovory či konference a současně omezit či blokovat nežádoucí provoz v síti (například P2P sdílení souborů).  

•    Vyhrazený RF monitor – MR34 je vybaven třetím vyhrazeným vysílačem, který funguje jako unikátní radiofrekvenční senzor, neustále prověřující okolní RF pásmo. Poskytuje tak zvýšenou ochranu před bezdrátovými útoky i frekvenčním rušením. Je tak ideální pro vysoce citlivá prostředí, jako jsou například ve finančnictví nebo zdravotnictví.  

•    Služby cloudu – MR34 je vybaven výkonnými na cloudu založenými funkcemi. Mezi ty patří například multi-site správa, lokalizační analýzy a služby, možnost přihlašování skrz Facebook či integrovaná správa mobilních zařízení (MDM). MR34 je součástí kompletního řešení řízeného cloud službou. Nové vlastnosti a funkce jsou nepřetržitě rozvíjeny zdokonalováním cloud služby.

•    Jednoduchá integrace a migrace ze starších řešení (802.11 a/b/g/n) – Zpětná kompatibilita, podpořená druhým samostatným vysílačem, umožňuje převést na MR34 stávající sítě bez dopadu na uživatele a současně již dnes provozovat síť na standardu 802.11ac. MR34 je zpětně kompatibilní nejen s 802.11 a/b/g/n, ale podporuje i 802.3af Power over Ethernet (PoE) pro ještě snadnější migraci z legacy řešení.
Cloud-based přístupový bod Cisco Meraki MR34 802.11ac je k dispozici již nyní. Na řešení je poskytována doživotní záruka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…