CzechTourism: Odstartovala soutěž Česko je super! Tak to vyfoť!

02.07.2018 7:36

V rámci oslav stého výročí vzniku Československa a 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu filmů s cestovatelskou tematikou Tourfilm probíhá soutěž o nejlepší fotografii. Účastnit soutěže se může každý, fotografie vyjadřující národní hrdost ale musí vzniknout v České republice, každý může přihlásit právě jeden snímek. Cílem soutěže je zvýšit povědomí o letošním jubileu založení Československa.

CzechTourism: Odstartovala soutěž Česko je super! Tak to vyfoť!
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Soutěžit může kdokoliv, a to vložením fotografie na facebook nebo instagram, kde může také hlasovat pro nejlepší snímek. Kromě hlavních finálových cen budou v průběhu soutěže měsíčně vyhlašovány ceny ambasadorů. Jejich role se ujaly slavné osobnosti a první vítěznou fotografii vybere zpěvák, beatboxer a herec Ondřej Havlík, známý mladšímu publiku jako Endru. Další dva ambasadoři jsou velkým překvapením pořadatelů soutěže,“ popsal Lukáš Bajer z pořádající agentury CzechTourism.

Vítězné snímky vybere odborná porota předních českých fotografů a osobností, která bude hodnotit hlavně nápad, kreativitu nebo umělecké ztvárnění, vyhrát tak může každý. Technická kvalita fotografie není rozhodující, prim hraje originální nebo emotivní nápad na téma „co bych na své zemi neměnil, proč být hrdý, že jsem Čech“. Slavnostní vyhlášení celkem 30 výherců s předáním cen proběhne 6. října 2018 v rámci programu festivalu Tourfilm v Karlových Varech.

Soutěž má za cíl oslovit především mladší cílovou skupinu, pro kterou bude v rámci MFF Tourfilm připraven i letos odborný program. „Chceme mladým lidem položit otázku, co pro ně znamená vlast, co pro ně znamená být Čech. Upřímně věřím, že tím dokážeme, že se dnešní mileniálové o vážná témata zajímají a jejich vnímání národní hrdosti není přehlušeno trendem ,světovosti‘,“ vysvětlil Lukáš Bajer záměry, se kterými projekt CzechTourism připravil.

K podpoře fotosoutěže se přidaly také známé osobnosti, které jsou pro mladé lidi inspirativní. „Do soutěže jsem se zapojil, protože chci změnit neblahou ,českou národní tradici‘ neustálého stěžování si na něco. Jsem nadšený Ústečák a cítím, že tento kraj trpí stěžováním dvojnásob. Přitom má obrovskou paletu přírodních krás, kulturního bohatství a sportovního vyžití. Krušné hory, Labské pískovce, České středohoří, Porta Bohemica a její koryto řeky Labe či jezero Milada, rozlehlé jak Mácháč, s nejčistší vodou v Česku. Jen se prostě o tom všem ňák neví. Měli bychom si to užívat a mít z toho všeho radost a o tu radost se dělit s ostatními. Třeba i díky této soutěži můžeme šířit podobný pohled na Česko. A to je skvělé,“ odpověděl na otázku, proč se stal ambasadorem soutěže, Ondřej Havlík alias Endru.

Soutěž je součástí projektu Oslavme společné století (ZDE), který v rámci oslav sta let od založení československého státu připomíná významné události provázející nás společným stoletím.

Své fotografie mohou lidé posílat na stránky soutěže na facebooku a instagramu až do 15. září 2018, 23:59 hodin. Soutěží se ve třech věkových kategoriích: do 18 let, od 18 do 25 let a nad 25 let.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…