Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2018

17.05.2018 15:37

Která místa máte v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nejraději? Na kterém výletě se vám nejvíce líbilo? Agentura CzechTourism vyhlašuje šestý ročník soutěže o nejlepší turistické atraktivity DestinaCZe 2018.

Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2018
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Loňským absolutním vítězem soutěže se stala Skalní města Broumovska, která vyhrála i v kategorii Česko jede, s celkovým počtem 3 355 hlasů. Uspěl například také Zámek Valtice v kategorii Baroko všemi smysly a Návštěvnická centra na Šumavě, která soutěžila mezi nejzajímavějšími Eko-friendly projekty. Jako nejlepší destinaci pro rodinu zvolili fanoušci Vodní dům.

V letošním roce se bude soutěžit ve třech kategoriích – ČS100, Česko jede a Trendy a novinky. Finalisty, ze kterých veřejnost zvolí své vítěze, vybírala odborná porota a zastoupeno je celkem devět turistických regionů České republiky. Letošní ročník soutěže směřuje také k většímu zapojení mladšího publika a to skrze spolupráci s českými influencery KubajSZem a Freecoolinou.

„Soutěže jako DestinaCZe pomáhají zvýšit povědomí o méně známých turistických cílech, které lákají turisty na nevšední zážitky v krásném prostředí České republiky. Snažili jsme se vybrat místa tak, abychom veřejnosti nabídli pestrou škálu zajímavých destinací s bohatou nabídkou historických, kulturních a přírodních zajímavostí,“ uvedla ředitelka odboru strategie a marketingu Radana Koppová.

V oblíbené soutěži je možné hlasovat v době od 14. května do 24. června, a to na webové stránce ceskozemepribehu.cz/destinacze. Stačí jen rozdělit zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili mezi devět subjektů.

Kategorie ČS100 představuje objekty, které jsou spojeny s výročím založení Československa. Jsou to například Loosovy interiéry v Plzni, brněnské vilové kvarteto sestávající z vil Tugendhat, Stiassni, Löw-Beer a Jurkovičovy vily, nebo prvorepublikový letohrádek sv. Vojtěch.

V kategorii Česko jede jsou nominována místa, kde je možné trávit dovolenou aktivně. O první místo soutěží Stezka podél Lužnice, Singltrek pod Smrkem a cyklostezka Ohře.

Vyznavače nevšedních zážitků a cestovatele prahnoucí po novinkách bude zajímat kategorie Trendy a novinky, ve které se o vítězství utkají Stezka korunami stromů – Krkonoše, Jarošovský pivovar a horní stanice lanovky na Pustevnách.

Pro hlasující jsou připraveny pravidelné týdenní výhry a poukazy na rodinné vstupy do jednotlivých subjektů v soutěži. Hlavní cenou je pak třídenní pobyt na letohrádku sv. Vojtěch v Počátkách.

Všechny informace o samotné soutěži a jednotlivých finalistech najdete na ceskozemepribehu.cz/destinacze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…