DPP informuje o aktuálním stavu rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská

29.08.2014 21:03 | Zprávy

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) upřesňuje informace týkající se dokončení rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská a uvádí skutečný postup přípravy a realizace stavebních prací na rekonstruovaném úseku. DPP uvede téměř celý rekonstruovaný úsek do zkušebního provozu v termínu k 1. září 2014. DPP musí konstatovat, že i přes všechna ujištění zhotovitele – společnosti Skanska, není celkově stavba v uspokojivém stavu. Zejména výstavba zastávek, obrubníků či zatravnění kolem trati není ještě dokončena.

DPP informuje o aktuálním stavu rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

„Přístupem a nasazením zhotovitele stavby, společnosti Skanska, jsem skutečně zklamán. Dopravní podnik se snažil vyřešit nepříznivou situaci s přeložením kabelů zkušebním zprovozněním části trati. To bohužel v tuto chvíli není možné kvůli nedokončeným pracím v úseku mezi Malovankou a zastávkou Říčanova, kde jsme byli společností Skanska opakovaně ujišťováni o dodržení termínu. Situace je nepříjemná nejen pro cestující veřejnost a obyvatele této městské části, ale poškozuje i Dopravní podnik. Budeme požadovat po zhotoviteli jasné vysvětlení a zvážíme další kroky v souladu se smlouvou,“ okomentoval aktuální situaci generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Vedení DPP udělá vše pro to, aby i přes tento stav, který není ideální, mohl být zkušební provoz s cestujícími až po zastávku Říčanova zahájen v pondělí 1. září. V tomto směru je nutné, aby zhotovitel dokončil práce v úseku Malovanka – Říčanova. Dopravní podnik má následně připraveno řešení, kdy nad zastávkou Říčanova bude provizorně umístěn kolejový přejezd, díky kterému bude možné uvést do zkušebního provozu převážnou část z tříkilometrového tramvajového úseku, který procházel rekonstrukcí.

Zbývající část tramvajové trati mezi zastávkami Říčanova a Bílá Hora bude dle ujištění zhotovitele plně zprovozněna 13. září 2014 tak, aby byla zajištěna odpovídající dopravní obslužnost připravovaných akcí v okolí tramvajové zastávky Vypich.

Důvodem dodatečných prací, které původně prodloužily dokončení rekonstrukce v části trati přibližně o 12 dní, je původně neplánovaná překládka kabelů napájení 22kV. Tyto kabely byly po zjištění skutečného vedení a stavu přemístěny. Tyto práce realizoval vlastník kabelového vedení Pražská energetika a.s. na své náklady, a to v nejkratším možném termínu. „Podle našich informací se jednalo o kabely z přelomu 60. a 70. let v pancéřovém provedení, jejich přeložení tak bylo časově náročné. Jednoznačně musíme ocenit přístup Pražské energetiky, která jednala velmi promptně,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Dopravní situace k 1. září 2014:

Od 1. září cca 4.30 hodin do 13. září cca 4.30 hodin bude denní tramvajový provoz linek č. 22 a 25 ve směru z centra ukončen v zastávce Říčanova. Vybrané spoje linky č. 22 budou ukončeny v zastávce Malovanka. Náhradní autobusová doprava (linky X25 a X57) bude i nadále zachována pouze v úseku Říčanova – Bílá Hora.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…