FN Hradec Králové: Prostory Kliniky onkologie a radioterapie zdobí obrázky květů tulipánů

15.03.2022 12:39 | Tisková zpráva

Obrázky různobarevných tulipánů ozdobily prostory Kliniky onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice Hradec Králové v rámci akce Tulipánový měsíc, pořádané neziskovou organizací Amelie, z. s.

FN Hradec Králové: Prostory Kliniky onkologie a radioterapie zdobí obrázky květů tulipánů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Cílem projektu je přinést naději všem, kteří se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním, do tvorby obrázků se zapojili školáci z několika škol a dobrovolníci.

„Děkujeme všem, kteří se do letošního ročníku zapojili, podařilo se nám předat téměř 1600 obrázků a dalších děl v podobě tulipánů či jiných jarních motivů, věříme, že pacientům přinesou jarní pozitivní náladu. Chceme, aby lidé s rakovinou nebyli sami a aby věděli, že na ně lidé mimo nemocnici také myslí,“ uvedla koordinátorka organizace Amelie v Královéhradeckém kraji Helena Nováková.

V prostorách ambulancí, radioterapie a lůžkových oddělení kliniky jsou umístěny práce pacientů Psychiatrické kliniky FN HK, školáků ZŠ a MŠ při Fakultní nemocnici Hradec Králové, ZŠ Komenského a ZŠ Husova z Hořic, ZŠ Sever a ZŠ SNP z Hradce Králové, ZŠ Česká Skalice, ZŠ Dobruška, ZŠ Librantice, ZUŠ Střezina a Habrmanova z Hradce Králové a Zemědělské akademie a Gymnázia Hořice.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

„Další výrobky jako například ušité tulipány v květináčích, upečené perníčky či mýdla vyráběli také dobrovolnici Amelie,“ dodala Helena Nováková koordinátorka organizace Amelie. Vyzdobené prostory kliniky potěšily pacienty na ambulanci, stacionáři, radioterapii ale i na obou lůžkových odděleních. „Tulipánový měsíc i další podobné akce vítáme, protože vyjadřují podporu lidem bojujícím s onkologickým onemocněním a dodávají jim potřebnou sílu a energii v jejich nelehkém životním období.,“ uvedla vrchní sestra Kliniky onkologie a radioterapie FN HK Mgr. Dagmar Švecová.

Amelie připravuje v rámci Tulipánového měsíce také benefiční prodej výrobků ve dnech 26. až 27. března v OC Futurum v Hradci Králové, výtěžek půjde na bezplatné služby organizace pro onkologicky nemocné a jejich blízké. Bližší informace o akci Tulipánový měsíc i činnosti Amelie, z.s. je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…