Klaudiánova nemocnice mění lůžka pro pacienty za moderní

20.02.2022 17:59 | Tisková zpráva

Více než dvě stovky postelí pro pacienty budou tento a příští týden navezeny do Klaudiánovy nemocnice.

Klaudiánova nemocnice mění lůžka pro pacienty za moderní
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Ta získala finance na tuto obnovu v rámci projektu Integrovaného regionálního operačního programu Rozvoj, modernizace a posílení odolnosti páteřní sítě poskytovatelů zdravotní péče s ohledem na potenciální hrozby (REACT-EU). Celková cena nových lůžek, pacientských stolků a dalšího příslušenství je 19,5 mil. Kč bez DPH.

„Dochází k výměně pacientských lůžek včetně antidekubitních matrací, stolků a příslušenství. Dvacet kusů lůžek Multicare s matracemi Opticare a příslušenstvím putuje na ARO, 32 lůžek Eleganza 4 s příslušenstvím na oddělení intenzivní péče a 150 kusů lůžek Eleganza na lůžková oddělení – například na chirurgii, ortopedii a rehabilitaci,“ dodává Helena Kocmanová, zástupce ředitele pro provoz.

Původní nemocniční lůžka byla za hranicí životnosti i z 90. let a neodpovídala požadavkům moderní medicíny. Především díky antidekubitním matracím jak pasivním, tak matracím s aktivními systémy dojde k eliminaci rizika vzniku proleženin, a tím k zvýšení kvality poskytované ošetřovatelské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…