Finanční správa: Vítězem veřejné zakázky na podporu ADIS se stala společnost O2 IT Services

26.11.2019 18:30

Finanční správa vybrala nejvhodnějšího dodavatele v zadávacím řízení na zajištění podpory a vývoje Automatizovaného daňového informačního systému (ADIS) na roky 2020 až 2023, tedy na období čtyř let. Během zákonné lhůty nebyla proti rozhodnutí o výběru podána žádná námitka a Finanční správa s novým dodavatel uzavřela rámcovou smlouvu.

Finanční správa: Vítězem veřejné zakázky na podporu ADIS se stala společnost O2 IT Services
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

„Udělali jsme další krok k definitivnímu předání veškerých práv k systému ADIS do vlastnictví státu. Podíl účasti jediného dodavatele, a to společnosti IBM, bude na službách týkajících se ADIS v průběhu dalších let výrazně nižší, než tomu bylo doposud. Přepokládáme, že v roce 2023 závislost na jediném dodavateli (tzv. režim vendor lock-in) IT systému ADIS tak definitivně skončí,“ uvedla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Společnost IBM bude stále do roku 2023 garantem provozu ADIS a jeho funkčnosti jako celku. Naproti tomu vývoj ADIS bude moci již v tomto období zajišťovat společnost O2 IT Services s.r.o., a to pouze s omezeními, která jsou nezbytná k tomu, aby IBM mohla být garantem funkčnosti celého systému.

Detailní vysvětlení toho, jak Finanční správa dosáhla dohody, díky které se po 30 letech vymaní u daňového informačního systému ze závislosti na společnosti IBM, naleznete na webu Finanční správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…