Jihomoravský kraj: Příprava Agentury pro chytrý region pokračuje i hledáním ředitele

10.12.2021 7:35 | Tisková zpráva

Představitelé Jihomoravského kraje, Statutárního města Brna, univerzit, sdružení územních samospráv a nevládních organizací ve středu 8. prosince na kulatém stole projednali a dohodli předpokládanou strukturu a hlavní úkoly připravované agentury pro chytrý region.

Jihomoravský kraj: Příprava Agentury pro chytrý region pokračuje i hledáním ředitele
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Založení této agentury, která má přinést nový impuls do zvyšování kvality veřejných služeb v regionu a do intenzivnějšího zapojení regionu v komunitárních programech Evropské unie, je jedním z cílů programového prohlášení jihomoravské krajské rady na období 2020 až 2024. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

"Agentura by měla být založena ve formě zapsaného ústavu v polovině příštího roku a Jihomoravský kraj podle výsledků včerejšího jednání navrhne městu Brnu, Masarykově univerzitě, Vysokému učení technickému a Mendelově univerzitě účast na vzniku agentury v postavení spoluzakladatelů. Tento model je navrhován symetricky k agentuře JIC, která se zabývá podporou inovací v podnikání, a coby "starší sestra" budoucí agentury pro chytrý region pomáhá s přípravou této nové iniciativy,“ uvedl Jiří Nantl – náměstek hejtmana pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Sdružením územních samospráv a některým dalším subjektům, například Nadaci Partnerství, bude navrženo, aby se na základě memoranda o spolupráci podíleli na programovém směřování budoucí agentury pro chytrý region.

„Jihomoravský kraj v současné době provádí hledání budoucího zakládajícího ředitele připravované agentury. Do výběrového řízení je zatím přihlášeno 16 uchazečů, výběr bude prostřednictvím komise se zastoupením všech budoucích spoluzakladatelů agentury zahájen v lednu 2022,“ dodal Nantl. Samotný vznik agentury coby samostatné organizace se předpokládá v polovině roku 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

16:46 AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

Zároveň byly shromážděny nabídky vhodných míst a objektů pro umístění Domu přírody Soutoku.