Jihomoravský kraj: Zajištění lékařských pohotovostí umožní 80 milionů

01.12.2021 19:38 | Tisková zpráva

Rada Jihomoravského kraje přijala ve středu 1. prosince 2021 systém organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby, lékárenské pohotovostní služby, pohotovostní služby v oboru zubní lékařství a prohlídek těl zemřelých mimo zdravotnické zařízení v Jihomoravském kraji v roce 2022.

Jihomoravský kraj: Zajištění lékařských pohotovostí umožní 80 milionů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Zčásti budou zajištěny skrze zdravotnická zařízení zřizovaná krajem, v ostatních případech bude kraj poskytování těchto služeb finančně podporovat u jiných zřizovatelů.

Pro okres Brno-město a částečně pro okres Brno-venkov bude pohotovostní lékařská služba zajištěna Úrazovou nemocnicí v Brně v rozsahu lékařské pohotovostní služby pro dospělé a v oboru zubní lékařství. Úrazová nemocnice současně zajistí na základě smlouvy prohlídky těl zemřelých mimo zdravotnické zařízení v době provozu pohotovostních služeb i mimo tuto dobu. Dětem a dorostu bude pohotovost i nadále poskytovat FN Brno, Dětská nemocnice.

K posílení lékařské pohotovostní služby v rámci statutárního města Brna budou zajištěny asistenční lékařské pohotovostní služby v odbornostech chirurgie a interního lékařství na základě smlouvy mezi Jihomoravským krajem jako objednatelem a poskytovateli zdravotních služeb – Úrazovou nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí Brno, Fakultní nemocnicí u sv. Anny v Brně, Vojenskou nemocnicí Brno a Nemocnicí Milosrdných bratří, příspěvkovou organizací.

Anketa

Necháte/nechali byste očkovat své malé dítě proti covidu-19?

12%
84%
hlasovalo: 43477 lidí

V okrese Blansko, kde není zřízena krajská nemocnice, bude zajištěna lékařská pohotovostní služba, pohotovostní služba zubních lékařů a prohlídka těl zemřelých m.j. poskytovatelem Nemocnicí Boskovice s.r.o., který dlouhodobě pohotovostní službu zajišťuje.

Lékárenská pohotovostní služba bude zajištěna pro okresy Brno-město a Brno-venkov i pro celé území kraje stávajícím poskytovatelem společností Česká lékárna holding, a. s. (Lékárna Dr. Max, Brno, Bašty 413/2).

„Jsem rád, že se podařilo dohodnout se všemi subjekty a rozsah a kvalita této služby tak zůstává pro občany stejná jako v předešlém roce. Lékařská, lékárenská a zubní pohotovostní služba a prohlídka těl zemřelých mimo zdravotnická zařízení tak bude dostupná ve všech okresech kraje. Na zajištění této služby rozpočet počítá s částkou přibližně 80 milionů korun,“ komentuje Jiří Kasala, radní pro zdravotnictví JMK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…