Koncert ČRo rozezní v neděli 28. října Staroměstské náměstí

18.10.2018 19:23

Český rozhlas zve u příležitosti 100. výročí vzniku Československé republiky na koncert největších hitů století v podání předních českých interpretů, jakými jsou Karel Gott, Marta Kubišová nebo Lucie Bílá. Koncert se uskuteční v neděli 28. října od 14 hodin na Staroměstském náměstí a vstup je zcela zdarma.

Koncert ČRo rozezní v neděli 28. října Staroměstské náměstí
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Speciální koncert k 100. výročí založení republiky zahájí vystoupením Tomáš Klus a jeho Cílová skupina. Slovenskou stranu následně zastoupí pop-rocková skupina No Name. Od 16.30 zazpívají návštěvníkům Lucie Bílá, Karel Gott, Marta Kubišová, Eva Pilarová, Jiří Suchý, Jaroslav Uhlíř, Helena Vondráčková a další za doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, který speciálně pro tuto akci upravil písně ikonické pro hudební tvorbu uplynulých deseti dekád. V jejich podání zazní největší hity století, mezi které patří Hezká vzpomínka (1926), Ta naše písnička česká (1932), Škoda lásky (1945), Píseň pro Kristýnku (1954), Ach, ta láska nebeská (1962), Modlitba pro Martu (1968), Holubí dům (1974), Holky z naší školky (1982), Dlouhá noc (2001) a Půlnoční (2011). „Věřím, že koncert Českého rozhlasu, který propojí současné interprety hudební scény s bývalými, bude příjemným kulturním zážitkem a vrcholem oslav u příležitosti 100. výročí založení republiky,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Deset největších hitů, které zazní na Staroměstském náměstí, vybrali v anketě 100 hitů republiky posluchači Českého rozhlasu Dvojka. Která z písní bude tou vítěznou za celých sto let, se návštěvníci dozvědí krátce před 18 hodinou.

Součástí programu Českého rozhlasu k oslavám stoletého výročí Československa je zvuková a obrazová výstava „Schody času“ na Václavském náměstí. Průchozí koma moduly zprostředkují návštěvníkům historickou procházku republikou podle jednotlivých desetiletí. Na speciálním webu schodycasu.cz si navíc návštěvníci mohou poslechnout a stáhnout zvukovou stopu pro každý rok z naší stoleté historie.  

Koncert Českého rozhlasu – Největší hity století
28. říjen 2018, Staroměstské náměstí, Praha
Vstup zdarma

14.00 – 14.45     Tomáš Klus a jeho Cílová skupina
15.00 – 15.45     No Name
16.30 – 18.30     Koncert Největší hity století za doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma  a vyhlášení ankety 100 hitů republiky
Vystoupí: Lucie Bílá, Karel Gott, Marta Kubišová, Eva Pilarová, Jiří Suchý, Jaroslav Uhlíř, Helena Vondráčková a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…