Lesy ČR: Červený most v Babiččině údolí letos rozebereme a znovu postavíme

11.02.2023 9:13 | Tisková zpráva

Konstrukci Červeného mostu v Žernově u České Skalice na Náchodsku v Královéhradeckém kraji kompletně vymění Lesy České republiky. S těžbou 21 modřínů použitých s několika duby na stavbu za 11 milionů korun se právě začalo v tamějších lesích. Přes Úpu se lidé v tomto místě znovu dostanou koncem roku.

Lesy ČR: Červený most v Babiččině údolí letos rozebereme a znovu postavíme
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Trámový věšadlový most mezi Slatinou nad Úpou a Žernovem u České Skalice je po desítkách let provozu v havarijním stavu. Letos tedy Lesy ČR kompletně vymění dřevěnou nosnou konstrukci včetně zábradlí i tak zvaných mostin, tedy podlahy. Využijí na to místní dřevo. Opraví také kamenné podpory konstrukce. „Protože jde o kulturní památku, konzultovali jsme celý projekt s Národním památkovým ústavem v Josefově. Podmínkou bylo využití masivu a naprosto stejná podoba mostu jako nyní,“ řekl oblastní ředitel Lesů ČR pro východní Čechy Karel Fišer.

Harmonogram prací včetně uzavření objektu pro veškerou dopravu i pěší podnik připravuje se Správou chráněné krajinné oblasti Broumovsko i zástupci obcí. Zveřejní ho koncem března. „Most je důležitou místní spojnicí mezi oběma břehy a oblíbenými turistickými stezkami. Stavba tedy asi letos nikoho nepotěší, ale věřím, že to bude už v následující sezóně jiné,“ dodal Fišer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Udržitelné cestování: Mladí lidé jdou příkladem

10:04 CzechTourism: Udržitelné cestování: Mladí lidé jdou příkladem

Pětina Čechů zná pojem udržitelné cestování a 9 z 10 turistů by informace o udržitelnějším cestování…