Celní správa: Zadržené zboží karlovarskými celníky

27.05.2024 13:04 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci zajistili od začátku května na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, zboží podezřelé z porušení práv duševního vlastnictví v hodnotě převyšující 17 milionů korun.

Celní správa: Zadržené zboží karlovarskými celníky
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Příslušníci odboru Dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj od začátku května ve svém regionu zajistili při 10 kontrolách více než 3 200 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Prodejci nejen na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, nabízeli zboží (obuv, textil, galanterní zboží, ale také padělky elektronických cigaret, či rostlinných postřiků) jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků převyšovala částku 17 milionů korun.

Toto zboží, nejen že porušuje práva k ochranné známce, ale může být také zdravotně závadné. To se týká nejen elektronických cigaret. Při dvou kontrolách zadrželi celníci také padělky herbicidních přípravků na hubení plevele, konkrétně se jednalo o rostlinný postřik ROUNDUP. 

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci ve svém regionu téměř 14 000 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušení práv duševního vlastnictví, jehož hodnota by převyšovala 33 milionů korun.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NP Šumava: Umělci na Poledníku oživovali mrtvé kmeny

19:02 NP Šumava: Umělci na Poledníku oživovali mrtvé kmeny

Rozhledna Poledník byla svědkem „oživování“ mrtvých částí stromů. Deset umělců, ať už profesionálů, …