ČEZ: Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína a Lipna více než tisícovku míst

27.05.2024 16:05 | Tisková zpráva

Pouhé tři dny stačily na to, aby zájemci kompletně obsadili prohlídky Jaderné elektrárny Temelín a vodní elektrárny Lipno. Od června do srpna ČEZ připravil 31 termínů s kapacitou 1 104 míst. I tak ale energetici zvou do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín, kde si návštěvníci mohou jihočeskou jadernou elektrárnu prohlédnout virtuálně prostřednictvím ReakTour. Přijet mohou například i na kole nebo elektrokole. Vedle infocentra fungují hned dva dobíjecí stojany.

ČEZ: Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína a Lipna více než tisícovku míst
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na prohlídku obou elektráren vyčlenili energetici čtrnáct víkendů od června do konce srpna. Jako první si hned první červnový víkend návštěvníci prohlédnou vodní elektrárnu Lipno. Celkově ČEZ vodní elektrárnu Lipno zpřístupní pro 768 lidí. „Prohlídka vodní elektrárny Lipno I trvá přibližně hodinu a půl a návštěvníci se v doprovodu průvodkyň dostanou do běžně nepřístupných míst, například k turbínám, generátorům nebo třeba k začátku 3,6kilometrového tunelu, kterým se voda vrací do Vltavy,“ uvedla Kateřina Bartušková, vedoucí útvaru informační centra a vzdělávání Skupiny ČEZ.

O tři týdny později pak začínají prohlídky Jaderné elektrárny Temelín. Exkurzní program v temelínské elektrárně potrvá tři hodiny a návštěvníci si nejprve v infocentru prohlédnou elektrárnu virtuálně.

Celkově během prohlídek jihočeskou jadernou elektrárnu navštíví 336 zájemců. „Poté se přesunou do elektrárny, kde se budou pohybovat ve dvou osmičlenných skupinách. Během prohlídky navštíví strojovnu nebo sklad pro použité jaderné palivo,“ konstatoval Petr Šuleř, vedoucí komunikace jaderných elektráren ČEZ.

Zúčastnit se mohou jen předem registrovaní návštěvníci starší 15 let. Měli by přitom být v dobré fyzické kondici a netrpět obavami z výšek a uzavřených prostor. Zájemcům, kteří se nestihli včas registrovat, doporučují energetici sledovat webové stránky, kde by případně měli šanci obsadit uvolněná místa. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…