Liberecký kraj: Ještě několik dnů mohou zájemci žádat o dotaci z programu Obchůdek 2021+

05.11.2021 16:34 | Tisková zpráva

Liberecký kraj podpoří maloobchodní prodejny v obcích z nového programu Obchůdek 2021+. Žádost o dotaci mohou zájemci podávat ještě do 8. listopadu letošního roku. Připraveny jsou pro ně 3 miliony korun, maximální výše dotace činí 100.000 korun pro jednoho žadatele.

Liberecký kraj: Ještě několik dnů mohou zájemci žádat o dotaci z programu Obchůdek 2021+
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Výzvu vyhlašuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Jsem rád, že můžeme podpořit žadatele třemi miliony korun. Program jsme připravili pro provozovatele maloobchodních prodejen v obcích do 1.000 obyvatel, případně obce, které mají maximálně 3.000 občanů, ale jejichž místní části nepřekračují počet 1.000 lidí,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Další podmínkou programu je, že obchod musí být otevřen minimálně 5 dnů v týdnu, a to během celého roku, a musí zajišťovat prodej potravin. V obcích do 350 obyvatel musí být otevřen alespoň 3 dny v týdnu.

Program Obchůdek 2021+ již schválilo Zastupitelstvo Libereckého kraje v září letošního roku. Aby kraj zjistil alespoň přibližný zájem o dotaci, rozeslal do celkem 195 obcí v regionu, které mají méně než 3.000 obyvatel, anketu. Odpovědělo 85 z nich, z toho 66 již předběžné podmínky programu splňuje. Mezi ně patří například Volfartice, Proseč pod Ještědem, Vyskeř, Oldřichov v Hájích, Heřmanice, Jenišovice, Koberovy, Skalka u Doks, Bulovka či Zásada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …