Ramzer (ODS): Finanční podpory od Libereckého kraje se opět dočká Jizerská magistrála

03.11.2021 21:24

Jedním milionem korun ze svého rozpočtu podpoří Liberecký kraj údržbu Jizerské magistrály. Tu spravuje Jizerská, o. p. s., která upravuje celkem 250 kilometrů běžeckých tratí. Krajská dotace je v souladu s Plánem rozvoje sportu v Libereckém kraji 2019–2021.

Ramzer (ODS): Finanční podpory od Libereckého kraje se opět dočká Jizerská magistrála
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

„Upravované lyžařské stopy využívají nejen obyvatelé našeho kraje, ale i sportovní kluby či zahraniční turisté. Je jich ročně zhruba 800 tisíc. Jsem rád, že Jizerskou magistrálu lidé hojně navštěvují. Přináší to však s sebou zvýšené nároky na její údržbu. Proto Liberecký kraj na běžné náklady spojené s úpravami tratí finančně přispívá,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. 

Jizerská, o. p. s. dotaci pravidelně potřebuje zejména na zajištění pohonných hmot, opravy a údržby zimní techniky, mzdové náklady ředitele a rolbařů, externí dodavatele či pořízení zasněžovací tyče.

Bedřichov je nejfrekventovanějším nástupním místem Jizerské magistrály a zároveň výchozím bodem pro strojovou úpravu většiny lyžařských tras. Projdou tudy statisíce návštěvníků z kraje, celé republiky i ze zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice