MHMP: Praha připravila klíčový projekt k inovacím v pražském vzdělávání pro příští tři roky

26.05.2021 14:21

Na včerejším zasedání Rady hl. m. Prahy byl schválen předložený materiál k projektovému záměru Implementace Krajského akčního plánu 2 - Inovace ve vzdělávání, který reaguje na zjištění a doporučení aktuálního Krajského akčního plánu a Školní inkluzivní koncepce

MHMP: Praha připravila klíčový projekt k inovacím v pražském vzdělávání pro příští tři roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Konkrétně se zaměřuje na potřebu zajištění rovných příležitostí, zvýšení kompetencí pedagogů a rozvoj inovací ve vzdělávání. Hlavní město bude mít z evropských zdrojů vyhrazenou finanční alokaci přesahující 350 milionů korun.

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19759 lidí

„Projekt “Inovace” je zaměřen průřezově na celý segment regionálního školství, měl by posunout kvalitu vzdělávání na území hlavního města zase o něco výš. Důraz je kladen na vzdělávání pedagogů v nových formách výuky a v nových dovednostech, zároveň ale chceme investovat do rozvoje IT ve školních učebnách nebo podpořit podnikatelské schopnosti studentů,” uvedl radní pro školství Vít Šimral. „Klíčovými agendami v rámci projektu bude například spuštění Ředitelské akademie, která pomůže vzdělávání členů školského managementu a kandidátů na ředitele pražských škol, nebo transformace kariérního poradenství na školách do individualizovaných koučinkových metod, jež odpovídají současným oborovým trendům. Do projektů bude zapojena více jak stovka partnerů v oblastech vzdělávání, digitalizace, rozvoje open-source, zelené struktury nebo podpory podnikání,“ dodal radní Vít Šimral.

Celý záměr bude ve spolupráci s Odborem projektového řízení MHMP a Pražského inovačního institutu zpracován do projektové žádosti, která bude následně zařazena mezi žádosti o finanční prostředky z evropských fondů, specificky z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Podrobnosti projektu budou veřejnosti představeny na sérii červnových vzdělávacích konferencích hlavního města Prahy, které se budou zabývat otázkami kyberbezpečnosti, distančního vzdělávání nebo třeba otázkou překonání skleněného stropu ve vzdělávání a podnikání. Konference se budou konat 21. až 24. června ve spolupráci s Univerzitou Karlovou, Smíchovskou střední průmyslovou školou a gymnáziem i byznys klubem Opero.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …