Ministerstvo zdravotnictví: Ředitelem FN u svaté Anny v Brně je Vlastimil Vajdák

18.07.2019 18:35

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jmenoval na pozici ředitele Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně Vlastimila Vajdáka.

Ministerstvo zdravotnictví: Ředitelem FN u svaté Anny v Brně je Vlastimil Vajdák
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Učinil tak na základě doporučení výběrové komise složené z představitelů odborných společností, profesních komor, odborů, lékařské fakulty, zástupců města Brna, Jihomoravského kraje a Ministerstva zdravotnictví. Ministr zdravotnictví doporučení přijal a nového ředitele jmenoval s účinností od 1. srpna, kdy ve funkci skončí stávající ředitel nemocnice.

„Vlastimil Vajdák nebude mít lehký úkol, nicméně jeho dlouholeté zkušenosti s financováním a ekonomickými problémy nemocnic a úspěšným nastartováním ekonomiky Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde doposud působil, jsou velmi dobrým předpokladem pro vedení lůžkového zdravotnického zařízení, jako je právě svatoanenská fakultní nemocnice v Brně. Měl by se zaměřit na vyvedení nemocnice ze ztrát, rozvoj medicíny a vědecko-výzkumné činnosti a v neposlední řadě i na personalistiku s cílem motivovat a udržet stávající zaměstnance i přilákat do nemocnice nové pracovníky. Prioritou je také budování dobrých vztahů s Masarykovou univerzitou a její lékařskou fakultou,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Ing. Vlastimil Vajdák (1973) je bankéř, ekonom a manažer. Od roku 2017 doposud byl členem představenstva a ekonomicko-provozní náměstek Krajské nemocnice T. Bati, a.s. ve Zlíně. Předtím působil pět let jako člen představenstva a ekonomický náměstek Uherskohradišťské nemocnice, a.s. Po absolvování vysoké školy pracoval 11 let v bankovnictví. V letech 2002-2013 byl regionálním ředitelem ČSOB, a. s. Vystudoval Fakultu managementu a ekonomiky ve Zlíně Vysokého učení technického v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…