Ministerstvo zdravotnictví: Ředitelem FN u svaté Anny v Brně je Vlastimil Vajdák

18.07.2019 18:35

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jmenoval na pozici ředitele Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně Vlastimila Vajdáka.

Ministerstvo zdravotnictví: Ředitelem FN u svaté Anny v Brně je Vlastimil Vajdák
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Učinil tak na základě doporučení výběrové komise složené z představitelů odborných společností, profesních komor, odborů, lékařské fakulty, zástupců města Brna, Jihomoravského kraje a Ministerstva zdravotnictví. Ministr zdravotnictví doporučení přijal a nového ředitele jmenoval s účinností od 1. srpna, kdy ve funkci skončí stávající ředitel nemocnice.

„Vlastimil Vajdák nebude mít lehký úkol, nicméně jeho dlouholeté zkušenosti s financováním a ekonomickými problémy nemocnic a úspěšným nastartováním ekonomiky Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde doposud působil, jsou velmi dobrým předpokladem pro vedení lůžkového zdravotnického zařízení, jako je právě svatoanenská fakultní nemocnice v Brně. Měl by se zaměřit na vyvedení nemocnice ze ztrát, rozvoj medicíny a vědecko-výzkumné činnosti a v neposlední řadě i na personalistiku s cílem motivovat a udržet stávající zaměstnance i přilákat do nemocnice nové pracovníky. Prioritou je také budování dobrých vztahů s Masarykovou univerzitou a její lékařskou fakultou,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Ing. Vlastimil Vajdák (1973) je bankéř, ekonom a manažer. Od roku 2017 doposud byl členem představenstva a ekonomicko-provozní náměstek Krajské nemocnice T. Bati, a.s. ve Zlíně. Předtím působil pět let jako člen představenstva a ekonomický náměstek Uherskohradišťské nemocnice, a.s. Po absolvování vysoké školy pracoval 11 let v bankovnictví. V letech 2002-2013 byl regionálním ředitelem ČSOB, a. s. Vystudoval Fakultu managementu a ekonomiky ve Zlíně Vysokého učení technického v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…