Na pečovatelské byty a bezbariérové domy MMR poskytne 322 milionů korun

01.04.2018 12:15

Více než 400 nových pečovatelských bytů a bytů v komunitním domě seniorů vznikne díky dotacím Ministerstva pro místní rozvoj, které na ně uvolnilo 244 milionů korun. Dalších 78 milionů poputuje na výstavbu výtahů a bezbariérových přístupů bytových domů. Celkově tak bylo mezi žadatele rozděleno 322 milionů korun.

Na pečovatelské byty a bezbariérové domy MMR poskytne 322 milionů korun
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Jsme si vědomi, že je nutné pomáhat našim seniorům a zdravotně hendikepovaným. Zájem o tyto dotace je obrovský, proto se je snažíme vypisovat každým rokem. Myslíme tím zároveň i na budoucnost, protože podobných bytů bude potřeba stále více. Není totiž žádným tajemstvím, že naše společnost stárne. Našimi programy bychom chtěli docílit toho, aby se tu všem lidem žilo pokud možno co nejspokojeněji,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Ministryně pro místní rozvoj celkově schválila 111 projektů z programu Podpora bydlení pro rok 2018, mezi které bude celkově rozděleno 322 milionů korun. Výzva k předkládání žádostí byla vyhlášena dne 13. října 2017 a ukončena 5. ledna 2018.

Nejvíce žádostí programu Podpora bydlení pro rok 2018 bylo schváleno jihočeským projektům. Dotaci 40,4 milionů korun tak získá 25 žadatelů. Na druhém místě se umístil Moravskoslezský kraj s dvanácti žádostmi, pro něž je připraveno 41,1 milionů korun. S jedenácti projekty se na třetím místě umístily Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina, kam poputuje 40,1, respektive 13,7 milionů korun.

Seznam schválených projektů naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne