Nejvyšší představitel cestovního ruchu Taleb Rifai přijal pozvání Karly Šlechtové do Prahy

03.08.2015 13:28

Generální tajemník Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO) Taleb Rifai stráví spolu s ředitelkou Komise pro Evropu Isabelou Garaňou v České republice celkem tři dny. Jedná se o historicky první oficiální návštěvu nejvyššího představitele této organizace v České republice, kterou iniciovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Nejvyšší představitel cestovního ruchu Taleb Rifai přijal pozvání Karly Šlechtové do Prahy
Foto: MMR, mg
Popisek: Taleb Rifai a Karla Šlechtová

„Návštěva slouží k prohloubení spolupráce mezi Českou republikou a Světovou organizací cestovního ruchu. Byly dohodnuty konkrétní kroky spolupráce, které jsou součástí podepsaného Plánu spolupráce na nadcházející období 2015-2017, který jsme spolu vypracovali. Generální tajemník Taleb Rifai také zmínil, že je rád, že Česká republika momentálně předsedá Visegrádské skupině, která si v čele vyžaduje silného aktéra. Této důvěry si opravdu vážím,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Česká republika na základě schůzky a podepsaného Plánu spolupráce bude získávat know-how v oblasti cestovního ruchu, a to především formou analýz, studií a kompendií statistik cestovního ruchu. Byla dohodnuta také vzájemná účast na akcích a konferencích na odborná témata v oblasti cestovního ruchu, organizovaných Světovou organizací cestovního ruchu a Českou republikou.

„Během dnešního odpoledne došlo také  k podpisu Globálního etického kodexu cestovního ruchu asociacemi a univerzitou působící v cestovním ruchu. Dojde tak k navázání užší spolupráce mezi soukromým sektorem a UNWTO,“ dodala Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj je věcný a finanční gestor členství ve Světové organizaci cestovního ruchu (UNWTO). Základním posláním této organizace je podpora a rozvoj cestovního ruchu vzhledem k jeho přispění k ekonomickému rozvoji, mezinárodnímu porozumění, míru, blahobytu a všeobecnému respektování lidských práv a základních svobod. Současnou členskou základnu tvoří 156 členských států, 6 teritorií a více jak 400 přidružených členů reprezentujících soukromý sektor, vzdělávací instituce a sdružení cestovního ruchu. Česká republika na základě členství čerpá souhrnné informace z oblasti statistik cestovního ruchu, trendů cestovního ruchu, rozvoje produktů a marketingu a dalších oblastí cestovního ruchu od ostatních členských států. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…