Nemocnice Havlíčkův Brod: Mladí volejbalisté podpořili léčbu skoliózy páteře u dětí

07.06.2022 10:06 | Tisková zpráva

Sortující děti a volejbalistky PVK Olymp Praha podpořily projekt léčby skoliózy páteře u dětí, který realizuje rehabilitační oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Mladí volejbalisté podpořili léčbu skoliózy páteře u dětí
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Finanční dar 20 tisíc korun věnoval rehabilitačnímu oddělení Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ V Sadech. Tuto částku získal při dražbě volejbalových dresů, míčů a knih věnovaných PVK Olymp Praha. Charitativní volejbalový kemp proběhl ve dnech 30. 5. - 1. 6. 2022.

"Během těchto tří dnů se naši žáci pod vedením trenérů a hráček špičkového volejbalového klubu PVK Olymp Praha zapojili do tréninkových i soutěžních aktivit. Součástí byly také metodické tréninky pro učitele," prozradila o akci ředitelka školy ZŠ V Sadech PaeDr. Milena Honsová.

Vyvrcholením celé akce byl charitativní volejbalový turnaj mezi smíšenými družstvy složenými z žáků školy, učitelů a hráček Olympu. Při následné dražbě volejbalových dresů, míčů a knih věnovaných PVK Olymp Praha se vydražila částka 18 000 Kč, kterou Spolek dorovnal na 20 000 Kč a rozhodl se jej věnovat na program řešící skoliózu páteře u dětí.

"Na léčbu skoliózy páteře u dětí cílíme již více jak 5 let. Programem prošlo již přes dvě stě dětí," prozradil primář rehabilitačního oddělení MUDr. Lubomír Motyčka.

Program je spojením několika rehabilitačních a fyzioterapeutických metod jako je např. Smíškova metoda spirální stabilizace páteře, Vojtova metoda a další. STOP skolióze páteře u dětí je program rehabilitačního a ortopedického oddělení NHB zacílený na děti se skoliózou a vadným držením těla, jehož součástí jsou pravidelná cvičení v areálu nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …