Nemocnice Pardubického kraje mají sjednocené orientační systémy v areálech

30.03.2018 10:03

Vstoupit do nemocničního areálu, rychle se v často neznámém prostředí zorientovat a s co nejmenším prodlením dorazit na správné oddělení. Tak by měla vypadat ideální cesta na ošetření nebo na návštěvu blízkého. Nemocnice Pardubického kraje udělala významný krok k jejímu splnění. Ve všech pěti nemocnicích jsou instalovány jednotné vnější orientační systémy. Dokončena byla druhá etapa tohoto projektu, která zahrnovala nové značení v Ústí nad Orlicí, v Litomyšli a ve Svitavách.

Nemocnice Pardubického kraje mají sjednocené orientační systémy v areálech
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„Některé naše areály jsou spletité. Navíc díky řadě stavebních investic v posledních letech mění svou tvář. Mohou tak být složitější na orientaci i pro lidi, kteří do dané nemocnice docházejí dlouhodobě. A nesmíme zapomenout ani na to, že k nám přichází řada seniorů nebo pacientů v horším psychickém rozpoložení kvůli jejich zdravotnímu stavu. Potřebují se dobře zorientovat,“ řekl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Již tři roky funguje projekt Přátelská nemocnice. Jedním z jeho cílů je i vytvoření co nejpříjemnějšího prostředí pro nemocné, jejich blízké a veřejnost v pěti krajských nemocnicích. „Ke vstřícnosti pochopitelně patří i dobrá orientace v našich areálech. Nechceme, aby v nich lidé bloudili,“ pronesl generální ředitel Gottvald.

V tomto směru nastal výrazný posun. Před časem se vnější značení proměnilo v Pardubické a v Chrudimské nemocnici. Na přelomu loňského a letošního roku došlo ke změně i ve zbývajících třech nemocnicích ve východní části regionu. Byly v nich instalovány nové orientační plány areálů, směrové ukazatele na sloupcích, označení budov a tabule s názvy pracovišť u vchodů do jednotlivých pavilonů za bezmála 1,3 milionu korun. „Kladli jsme důraz především na to, aby značení bylo dobře čitelné, srozumitelné a přehledné pro naše pacienty,“ uvedla Markéta Nemšovská, vedoucí oddělení řízení kvality Nemocnice Pardubického kraje a zároveň vedoucí projektu Přátelská nemocnice.

Novinkou je i to, že vnější orientační značení je nyní zcela shodné ve všech pěti krajských nemocnicích. Pokud pacient navštíví například areály v Pardubicích nebo v Ústí nad Orlicí, bude se orientovat podle graficky stejných plánů, ukazatelů a tabulí.

„V některých oblastech zatím není firemní kultura v našich nemocnicích jednotná. Je určitě správné mít shodné orientační systémy ve všech areálech. Věřím, že přispějí ke spokojenosti našich pacientů a veřejnosti,“ řekl generální ředitel Gottvald a dodal: „Nové vnější značení bezesporu přispěje k lepší orientaci, ale ještě nás v této oblasti čeká druhá část. Chceme sjednotit rovněž orientační systémy a značení uvnitř pavilonů a na jednotlivých odděleních. Tento úkol je zatím před námi.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…