Plzeňský Prazdroj: Design aukční charitativní lahve Pilsner Urquell pro Paraple

18.10.2018 19:59

Dnes byla představena další ze série unikátních pivních lahví Pilsner Urquell pro tradiční dobročinnou aukci Centra Paraple. Autory lahví v roce, kdy si připomínáme 100. výročí založení Československa, jsou symbolicky Čech a Slovák – Václav Mlynář a Jakub Pollág ze studia deFORM, kreativní ředitelé české sklárny Bomma.

Plzeňský Prazdroj: Design aukční charitativní lahve Pilsner Urquell pro Paraple
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Dražba unikátních lahví proběhne 13. prosince. Jen vloni vynesla 1,7 milionu, přičemž cena nejdražší lahve se vyšplhala až na 250 tisíc korun. Výtěžek bude i letos věnován Centru Paraple.

„Už sedmým rokem realizujeme tento výjimečný projekt, který pomáhá hendikepovaným. Celý výtěžek aukce tak jako každý rok i letos věnujeme Centru Paraple na pomoc lidem s poškozením míchy a jejich rodinám,“ říká generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

Aukční lahve se letos vyrábějí v jedné z předních českých skláren, která kombinuje osvědčené sklářské postupy se současnými technologiemi. „Tento rok jsme se spojili s designéry studia deFORM a renomovanou sklárnou Bomma, která má stejně jako Pilsner Urquell úctu k historii a tradici řemesla, a zároveň využívá nejmodernější technologie, které jí umožňují vytvářet výrobky v té nejvyšší kvalitě,“ vysvětluje Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

Každá z aukčních lahví reprezentuje jednu dekádu posledních sta let prostřednictvím milníku, který připíjí na hodnotu reprezentující danou událost. „Po obvodu každé z lahví je vybroušeno sto faset symbolizujících 100 let republiky, do křišťálové zátky je vtisknuta československá trikolora. K dekoraci ručně foukané křišťálové lahve jsme využili výjimečný robotický brus sklárny Bomma,“ popisují designéři studia deFORM Václav Mlynář a Jakub Pollág. Lahev zdobí i skleněná pečeť kvality Pilsner Urquell.

„Projekt, který spojuje design a pomoc lidem s hendikepem, nás oslovil, a s radostí jsme se do něj zapojili. Výsledek práce našich designérů a sklářů reprezentuje to, co je typické pro všechny naše designové kolekce – osobitou estetiku, dokonalé detaily i moderní jednoduchost,“ popisuje Martin Wichterle, majitel sklárny Bomma.

Do projektu charitativních aukčních lahví se zapojuje čím dál více lidí, což dokazuje i rekordní výsledek loňské dražby, která vynesla téměř 1,7 milionu korun. „Za peníze z minulého ročníku jsme nakoupili terapeutické, kompenzační a sportovní pomůcky pro zlepšení kvality života našich klientů – rotoped, handbike, monoski lyže nebo vozík na tanec. Část získaných prostředků jsme použili na dofinancování mezd osobních asistentů, kteří klientům Centra Paraple pomáhají v denních aktivitách. Bez jejich práce by bylo poskytování našich služeb téměř nemožné,“ dodává David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Letošní charitativní on-line aukce deseti designových lahví, které připíjejí na deset milníků uplynulých sta let, je naplánovaná na 13. prosince a vyvolávací cena jedné láhve je
100 korun. Aukce proběhne ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…